• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr

Simon Stolt Wang fortsetter som backansvarlig gjennom sluttspillet

Etter å ha kommet inn som vikarer på trenerbenken, er det nå klart at Simon og Kim blir å se på a-lagsbenken framover også.

Simon Stolt Wang og Kim Veisten ble tidligere tatt opp som vikarer i trenerteamet grunnet sykdom. De leda laget på en positiv måte sammen med lagets analysesjef – og keepertrener Joakim Svendsen. Sportssjef, Frikk Juell, har beslutta å beholde trenerteamet slik det har vært de siste kampene. 

– Dette har vist deg å være et fint team så langt, og de utfyller hverandre på en bra måte. Jeg har de siste dagene hatt fine samtaler med alle trenerne og vi har blitt enige om det vi mener er en fornuftig rollefordeling ut sesongen. Espen Knutsen fortsetter med hovedansvaret, Simon Stolt Wang blir backsjef, Joakim Svendsen fortsetter som leder for analyse og keeper, mens Kim Veisten blir trenerressurs med særlig fokus på å speide motstander, sier Juell.

Simon har hatt hovedansvaret for U20 som er nybakte seriemestere og storfavoritter i NM.

– Simon og jeg har jobbet sammen i mange år, og jeg kan med stor trygghet si at Simon er en faglig sterk trener, med stor passion og god gjennomføringsevne. I tillegg er han også en fantastisk bra person som sprer glede og har en god evne til å få med seg de han har rundt seg, sier Juell om Stolt Wang.

31-åringen tok utfordringa med å ta en ny lederrolle på strak arm.

– Det har vært veldig kult, det har vært mye nytt, det har vært hektisk. Vi har måtte forholde oss til en ny gruppe enn jeg er vant til fra før, men det har egentlig bare vært positive opplevelser og veldig gøy.

Se hva Simon Stolt Wang sier han kan tilføre fra trenerbenken og hvordan han ser fram mot sluttspillet her:

Siste innspurt av serien

Før sluttspillet droppes i gang skal vi spille to seriekamper. De siste to kampene spilles på bortebane denne uka. Vi er glade for å kunne melde om at Jørgen Karterud, Colin Spaberg Olsen og Magnus Brekke Henriksen er tilbake og klare for ukas kamper.

Vi spiller nest siste seriekamp borte mot Storhamar i CC-Amfi tirsdag klokka 18.30.

Den aller siste seriekampen spiller vi ikke langt fra Jordal. Torsdag klokka 19.00 møter vi Grüner i Grünerhallen.

I den aller siste serierunden, spilles samtlige kamper klokka 19.00. Etter at torsdagens kamper er ferdig, skal det oppsettet for kvartfinalene bestemmes.

Slik spilles sluttspillet

Det gjøres på den måten at laget på førsteplass får velge motstander først, de velger mellom 7.ende og 8.ende plassen. Deretter følger følger lagene på andre og tredje. Laget på fjerdeplass møter laget som står igjen etter at de andre har valgt.

De fire lagene som er øverst på tabellen starter kvartfinalene på hjemmebane førstkommende søndag. Deretter vil det spilles kamp annenhver dag. Det spilles best av sju kamper, og dersom det skulle gå til sju kamper, vil det høyeste rangerte laget i kvarten få hjemmebanefordel i den sjuende matchen.

Denne sesongen har igjen båret preg av korona, noe som har ført til at ikke alle lag har fått spille like mange kamper. Vi er laget som har spilt færrest kamper og står oppført med én kamp mindre enn Stjernen og Storhamar, og tre færre enn lagene som har spilt flest. For å kunne få det endelige resultatet for seriespillet, vil det bli tabellen justeres etter seiersprosent.

Tabellen blir først riktig når man regner om seirene i årets grunnserie til prosent av spilte kamper. Altså vil laget med høyest seiersprosent vinne serien og topp fire blir de fire lagene med de fire høyeste seiersprosentene.

Akkurat nå ligger vi på fjerde, men det er svært jevnt mellom Vålerenga og Frisk Asker på tabellen og hvilket av lagene som ender blant topp-fire avgjøres denne uka.

Du kan også sjekke ståa ved å gå inn på tabellen på hockey.no og leder oppmerksomheten mot kolonnen helt til høyre. Der står seiersprosenten. Legg merke til at tabellen sorterer på poeng så man må trykke to ganger på PCT på den øverste linja for å få korrekt tabell.

Når plassering og motstander blir klart torsdag kveld og vil vi komme tilbake med informasjon om hvor, når og mot hvilket lag vi spiller kvartfinalekamper den kommende uka.