• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr

Dansk mester-kaptein klar for Vålerenga

Villiam Haag vant både serien og sluttspillet i Danmark forrige sesong. Nå har den tidligere Sønderjyske-kapteinen signert for Vålerenga.

Villiam Haag er opprinnelig fra Göteborg i Sverige, og fikk sin hockeyskolering i ungdomsårene gjennom det anerkjente akademiet til Frölunda.

For to sesonger siden gikk han til den danske eliteserien (Metal Ligaen), der han som kaptein i fjor ledet Sønderjyske til «The Double» med seier i både serien og sluttspillet.

Neste sesong er han Vålerenga-spiller.

-Villiam Haag er en lagspiller og kapteinstype, og kommer med en karakter som vi vil ha i garderoben og i laget vårt. Han har stor arbeidsmoral og jobber hardt, og har nå vært med å vinne med Sønderjyske. Den erfaringen er noe vi også ønsker sterkt. Vi vil ha vinnerskaller i Vålerenga, sier sportssjef Anders Myrvold, som har fulgt den svenske 30-åringen over lengre tid.

-Han har også målteft, noe 27 scoringer i den danske eliteserien i fjor viser, og har definitivt ferdigheter til å score mye i EHL neste sesong også. Han er en av de som skal inn og produsere og være en ledende spiller i laget vårt, sier Myrvold.

Forrige sesong gjorde Haag 49 poeng på 45 kamper, fordelt på 27 mål og 22 assist. Totalt fra grunnspillet i Metal Ligaen har han 90 poeng på 90 kamper. Totalt inkludert sluttspillet går Haag ut med to titler og 113 poeng (52 må) på 111 kamper.

-Både på og utenfor isen er jeg en person som vil at folk skal ha det bra, og bidrar for å få det beste ut av alle rundt meg. Slik har jeg vært i alle ligaer og land jeg har spilt i, og dette ligger naturlig for meg, sier Villiam Haag.

-Som spiller liker jeg å skyte og drive pucken på mål hele tiden, men jeg er samtidig flink til å finne rekkekameratene og å holde fart i pucken hele tiden. Jeg er en lag-lojal person som alltid gjør det som kreves av meg for at laget skal vinne, sier Haag.

-Det har vært en fornøyelse å ha Villiam med på reisen de siste to årene. Han er en ledertype med de riktige verdiene, og vi kommer til å savne han veldig, sier sportsdirektør Klaus Rasmussen i Sønderjyske i forbindelse med overgangen.

Før overgangen til Danmark står 30-åringen bokført med ni kamper i SHL for Linköping og Frölunda, og 229 kamper i den svenske Allsvenskan fordelt over fem sesonger for Vita Hästen, Pantern, MODO, Almtuna og Södertälje.

Han har videre fire sesonger for Michigan State University, der han spilte i sesongene 2013/14-2016/17.

SJEKK DETTE EARLY-BIRD-TILBUDET PÅ SESONGKORT 2024/25!