Dansk mester-kaptein klar for Vålerenga
Publisert: 2024-05-15
SIGNERING
Villiam Haag vant både serien og sluttspillet i Danmark forrige sesong. Nå har den tidligere Sønderjyske-kapteinen signert for Vålerenga.

Villiam Haag er opprinnelig fra Göteborg i Sverige, og fikk sin hockeyskolering i ungdomsårene gjennom det anerkjente akademiet til Frölunda.

For to sesonger siden gikk han til den danske eliteserien (Metal Ligaen), der han som kaptein i fjor ledet Sønderjyske til «The Double» med seier i både serien og sluttspillet.

Neste sesong er han Vålerenga-spiller.

-Villiam Haag er en lagspiller og kapteinstype, og kommer med en karakter som vi vil ha i garderoben og i laget vårt. Han har stor arbeidsmoral og jobber hardt, og har nå vært med å vinne med Sønderjyske. Den erfaringen er noe vi også ønsker sterkt. Vi vil ha vinnerskaller i Vålerenga, sier sportssjef Anders Myrvold, som har fulgt den svenske 30-åringen over lengre tid.

-Han har også målteft, noe 27 scoringer i den danske eliteserien i fjor viser, og har definitivt ferdigheter til å score mye i EHL neste sesong også. Han er en av de som skal inn og produsere og være en ledende spiller i laget vårt, sier Myrvold.

Forrige sesong gjorde Haag 49 poeng på 45 kamper, fordelt på 27 mål og 22 assist. Totalt fra grunnspillet i Metal Ligaen har han 90 poeng på 90 kamper. Totalt inkludert sluttspillet går Haag ut med to titler og 113 poeng (52 må) på 111 kamper.

-Både på og utenfor isen er jeg en person som vil at folk skal ha det bra, og bidrar for å få det beste ut av alle rundt meg. Slik har jeg vært i alle ligaer og land jeg har spilt i, og dette ligger naturlig for meg, sier Villiam Haag.

-Som spiller liker jeg å skyte og drive pucken på mål hele tiden, men jeg er samtidig flink til å finne rekkekameratene og å holde fart i pucken hele tiden. Jeg er en lag-lojal person som alltid gjør det som kreves av meg for at laget skal vinne, sier Haag.

-Det har vært en fornøyelse å ha Villiam med på reisen de siste to årene. Han er en ledertype med de riktige verdiene, og vi kommer til å savne han veldig, sier sportsdirektør Klaus Rasmussen i Sønderjyske i forbindelse med overgangen.

Før overgangen til Danmark står 30-åringen bokført med ni kamper i SHL for Linköping og Frölunda, og 229 kamper i den svenske Allsvenskan fordelt over fem sesonger for Vita Hästen, Pantern, MODO, Almtuna og Södertälje.

Han har videre fire sesonger for Michigan State University, der han spilte i sesongene 2013/14-2016/17.

SJEKK DETTE EARLY-BIRD-TILBUDET PÅ SESONGKORT 2024/25!

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere