Statistikken på Vålerengas side
Publisert: 2024-03-05
For 102. gang i historien står Vålerenga og Stavanger Oilers ansikt til ansikt. Historien viser at betydningen av torsdagens kamp sjelden har vært større.

KJØP BILLETT TIL VIF - OILERS HER!

Torsdagens kamp vil bli som en ren finale om andreplassen på tabellen. For Vålerenga vil sølvmedaljer i serien være et soleklart bevis på at sesongen i år har vært bedre enn i fjor, da laget ble nummer tre.

Samtidig vil vi med seier torsdag ha tatt flere poeng enn i fjorårets sesong, og skulle vi i tillegg avansere til finalen (eller gjerne hele veien!) vil årets sesong være en klar forbedring på alle målbare resultater.

På veien til finalen er hjemmebanefordelen som følger med andreplassen fra grunnserien viktig å ta med seg.

I 2014 var det også mye som sto på spill da lagene møttes i siste serierunde. Sammen med oppgjørene lagene har hatt i NM-finaler er torsdagens kamp helt der oppe over store kamper mellom Oslo Øst og Stavanger.

Med poeng torsdag er Vålerenga fortsatt andreplass-holder foran siste seriekamp, som spilles borte mot Comet lørdag 9. mars.

VERTSHUSBUSSEN KJØRER TIL HALDEN - KLIKK HER!

Håpet til Stavanger Oilers ligger i seier innen ordinær tid, som vil medføre at de leder med ett poengs margin før de avslutter serien som store favoritter mot Lørenskog fk lørdag.

Ser man på den historiske statistikken har Vålerenga vunnet flere ganger og med større sifre i Jordal Amfi enn Oilers har vunnet i DNB Arena.

LES OGSÅ:- DETTE BLIR JEVNT OG TØFT!

Lagene har møtt hverandre 101 ganger, og av disse er 50 kamper spilt i Jordal Amfi. Vålerenga har vunnet 31 ganger, inkludert fire ganger på overtid eller etter straffer. Stavanger står med 19 seire på Jordal, hvorav fire har kommet etter overtid eller straffer.

Total målforskjell på 178-128 viser at Vålerenga vinner med større sifre i sin hjemmearena enn Oilers gjør på sin hjemmets.

For i Stavanger er total målforskjell 167-140 etter 51 oppgjør lagene i mellom. Vålerenga har vunnet 22 av kampene (syv etter OT/straffer) mens Oilers står med 29 seire.

Historien oppsummert: Vålerenga har 53 seire mot Stavangers 48, og total målforskjell er 318-295 i favør «Oslos Stolthet».

VÅLERENGA VS OILERS 2023/24

Vålerenga og Stavanger møttes for første gang denne sesongen 23. september 2023, og Oilers klarte å vippe en uhyre jevn kamp i DNB Arena i sitt favør med 4-3.

Den avgjørende scoringen kom kun 27 sekunder før slutt, da et slagskudd gikk utenfor mål, spratt tilbake fra vantet og passerte streken via skøytejernet til Tobias «Tuben» Johansen Breivold.

SE HØYDEPUNKTENE HER:

Neste møte var også i DNB Arena, og endte med langt større sifre da Oilers rykket fra 2-3 til 6-3.

De to neste kampene har gitt en gledelig opptur for Vålerenga, da Stavanger Oilers først ble senket klart 4-1 i Jordal Amfi 6. januar, før «Oslos Stolthet» leverte en av sesongens beste kamper foran sesongens beste oppmøte fra tilreisende fans til 3-2 seier i Stavanger 3. februar.

En rekkeforandring der Alex Dostie fikk plass i førsterekka sammen med Mika Partanen og Mathis Olimb viste seg å være en genistrek, og Dostie kvitterte for tilliten med to scoringer. Samtidig var Vålerenga et sterkt samlet kollektiv både defensivt og offensivt.

SE HØYDEPUNKTENE FRA 6. JANUAR HER:

SE HØYDEPUNKTENE FRA 3. FEBRUAR HER:

Kyrre Merg & Dolph Andersen
Generalpartner
Hovedpartnere