• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr
I dag 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr

La oss gjøre det igjen!

På denne dag for 10 år siden var Jordal Amfi fylt til randen da Vålerenga og Stavanger Oilers skulle gjøre opp om seriemesterskapet i siste spilleomgang. SE HØYDEPUNKTER I SAKEN.

KJØP BILLETT TIL VIF - OILERS HER

Sesongen 2013/14 kan godt karakteriseres som «året det var så bratt» for norsk ishockey.

Brutte frister og økonomisk skakkjøring preget tidvis nyhetsbildet, og både Lørenskog og Storhamar ble idømt kraftige poeng-bøter for manglende innlevering av lisens og dårlig økonomisk utvikling.

Verst var det for Lørenskog, som startet sesongen med minus 20 poeng da lisenssøknaden ble levert inn først tre måneder etter fristen.

Deretter mistet Storhamar 15 poeng grunnet dårlig økonomi og økonomisk utvikling.

Det sportslige høydepunktet inntraff mot slutten av sesongen. Vålerenga hadde levert en meget god sesong, men snublet fra toppen av tabellen da kun tre seriekamper gjensto.

Stavanger knep seg inn øverst - med kun ett poengs margin ned til «Oslos Stolthet».

Nest-siste serierunde endte med Vålerenga-seier over Frisk Asker, og Stavanger seier over Sparta, og dermed ble grunnseriens siste hjemmekamp en ren finale om seriemesterskapet.

Høres kjent ut?

  1. mars 2014 ble det satt tilskuerrekord for grunnserien denne sesongen. Hele 5092 tilskuere presset seg inn i gamle Jordal Amfi og var forberedt på en tett og jevn kamp, som muligens ikke ville avgjøres for overtid eller straffer var unnagjort.

Vålerenga hadde levert en solid sesong, med blant annet sesongens største seier (12-0 over Stjernen borte) og med ligaens beste poengplukker i egne rekker der Morten Ask tilslutt endte med 66 poeng (15+48) over 43 kamper.

Dengangens Vålerenga-spiller og snekker Erik Follestad, som nå fungerer som ekspert for TV2, fikk taket til å løfte seg da han sendte Vålerenga i ledelsen med et skudd fra blålinja.

Midtperioden må sies å være Vålerengas beste den sesongen, der to scoringer fra Mathias Trygg, en fra Sondre Olden og en signert Brendan Brooks punkterte det meste av kampen, og gjorde kvelden til en ren Vålerenga-fest der hjemmelaget var foran med 5-0 før tredje periode.

I tredje periode fullførte Trygg hat-tricket, før Brooks ble to-målscorer da han fastsatte sluttresultatet til 7-1, og dermed var Vålerengas 29. seriemesterskap et faktum.

LES OGSÅ: TORSDAG FALLER AVGJØRELSEN

Torsdag er Stavanger igjen motstander til siste hjemmekamp i grunnspillet, men denne gang er det sølvplassen i serien og dermed hjemmebanefordel i sluttspillet som ligger i potten.

Med seier innen ordinær tid vil Oilers gå forbi på tabellen og lede med ett poeng før siste serierunde, der de møter Lørenskog.

Dersom Vålerenga tar poeng i kampen vi vi holde siddisene bak oss før siste seriekamp borte mot Comet lørdag 9. mars.

SE HØYDEPUNKTENE FRA DEN MAGISKE KVELDEN I 2014 HER: