• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr
I dag 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr
Hjemme
Stavanger
STA
Borte
Vålerenga
VIF

Hva får vi servert i år?

Historien mellom Vålerenga og Stavanger Oilers inneholder alt fra halshogginger til sene scoringer, og maktovertakelse i norsk ishockey. I ettermiddag møtes lagene til første semifinale.

KJØP BILLETTER TIL SEMIFINALENE HER

Hva vi vil få servert i år er naturligvis uvisst få timer før første semifinale droppes i gang i DNB Arena. Tirsdag møtes lagene i Jordal Amfi, og det eneste som synes sikkert er at det vil bli dramatikk.

Vålerenga-trener Fredrik Andersson mener semifinaleserien mellom Vålerenga og Oilers er helt åpen uten klare favoritter på forhånd.

-Det er en 50-50-situasjon. De som vinner kampspillet på de flatene av isen som er viktige kommer til å ta seieren til slutt. Vi kommer inn i semifinalen med en meget bra følelse, og vet vi kan spille bra kamper mot Stavanger. Dette skal bli gøy, mener Andersson.

SE HANS STØRSTE OILERS ØYEBLIKK HER:

Sammen med VIF-historiker Dolph Andersen har vi gått igjennom noen av de største hendelsene lagene i mellom de siste årene. Vålerenga var som kjent toneangivende i norsk ishockey før Stavangers Oilers store æra begynte, der de har vært grossister i NM-gull de siste femten årene.

-Forholdet mellom Oilers og Vålerenga er litt todelt. Før Oilers ble en maktfaktor i norsk ishockey var de som hvilket som helst lag vi møtte. Om det var Stavanger eller et annet lag var egentlig det samme, sier Andersen.

-Men etter 2010 når de begynte å bite fra seg har det blitt mange heftige oppgjør, fortsetter Andersen, som har laget sin egen topp-fem liste over gode Vålerenga-øyeblikk i kamper mot de gul-sorte fra Norges vestkyst.

KJØP BILLETTER TIL SEMIFINALENE HER

Det som sannsynligvis er den største kontroversen inntraff i finalespillet i 2013. Vålerenga hadde brødrene Justin og Tyler Donati i sine rekker, og gutta produserte enormt med poeng.

I første finalekamp på Jordal ble Tyler Donati spilt igjennom av Brede Csiszar, rundet keeper og scoret for Vålerenga. I den påfølgende jubelscenen blir han truffet i hodet av Stavanger-profil Martin Strandfeldts kølleblad.

Tribunen eksploderte i raseri, og Donati forsvant i garderoben. De påfølgende dagene kranglet Vålerenga og Oilers seg gjennom alle tabloidaviser, der «utestengelse» og «uhell» var hovedargumentene fra de to leirene.

Dermed gikk lufta ut av Donati-brødrene, og Vålerenga tapte tilslutt finaleserien.

-Det ble så mye utenomsportslig fokus at de falt igjennom i resten av kampene. Slik jeg husker episoden er det vel ingen som til den dag i dag kan forstå at det ikke skjedde noe mer i etterkant, sier Andersen, og sikter til at Martin Strandfeldt slapp noe som helst form for straff.

I dette NRK-innslaget kan du få et gjensyn med både situasjonen og uenigheten klubbene i mellom den gang.

VG 4. APRIL 2013: STRANDFELDT SLIPPER STRAFF

Ettersom Oilers tok andreplassen før Vålerenga i årets grunnspill har de fordel av hjemmebane i semifinale 1, 3, evt 5 og 7. Nøkkelen for Vålerenga ligger dermed i å vinne en bortekamp - aller helst i ettermiddag - slik at vi kan ta denne fordelen tilbake.

-Ser man på historien lagene i mellom er enhver seier i DNB Arena kruttsterkt. Det er en vanskelig hall å vinne i, og som oftest når vi gjør det skjer det med ett mål. Det er sjelden vi feier over de i Stavanger, sier VIF-historikeren, og altså har laget sin topp-fem liste med gode øyeblikk i møte med Stavanger Oilers:

5)

Et oppgjør fra 20 desember 2018 i Furuset Forum hvor Oilers leder 2-1 rett før slutt og alt ser håpløst ut. Men så scorer Røymark på tiden 59.59 og taket løfter seg. Kampen går til mudden death, før den etter hvert må avgjøres på straffer - og vi vinner. Jeg husker folk hadde begynt å gå hjem, men snudde i døra da vi scoret ett sekund før slutt.

4)

Et oppgjør fra i år. 6 januar 2024, og vi vinner 4-1. Egentlig er Oilers best gjennom kampen, men så har Vålerenga ett minutt og åtte sekunder hvor vi scorer tre mål og avgjør alt. Hvis du har en dårlig dag så kan du bare sette på reprisen av den kampen, eller det minuttet, og så blir alt bra igjen.

SE HØYDEPUNKTENE HER:

3)

  1. februar 2023, vi vinner 6-1 og Mika Partanen scorer fire mål. Finnen var ustoppelig i den kampen, og det er ikke så ofte en spiller scorer fire mål i kamper. På de siste 18 årene er det kun han og Thomas Olsen (5. januar 2020 mot Grüner) som har scoret fire mål i en og samme kamp. Tommy Marthinsen gjorde det forøvrig 14 september 2006 mot Frisk Asker. Kun åtte ganger har en spiller scoret fire mål i en kamp siden 2000.

2)

Da skal vi helt tilbake til 27 mars 2006, hvor vi spiller fjerde finale mot Stavanger. Vi vant fire strake, og slo de 5-0 i den kampen. Det året huskes fordi vi slo Storhamar i semifinaleserien så Oilers ble plankekjøring, men å vinne bøtta etter finaleseier mot Oilers har historisk sett blitt et høydepunkt. Mathis Olimb scoret forøvrig 5-0 målet i den kampen.

1)

På toppen er seriefinalen. 4 mars 2014, hvor vi vinner 7-1. Alle trodde dette skulle bli en jevn og hard kamp, men Vålerenga slo til og spilte fantastisk. Atmosfæren på Jordal den kvelden var utrolig heftig.

SE HØYDEPUNKTENE FRA DEN MAGISKE KVELDEN PÅ JORDAL HER