• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Hjemme
Vålerenga
VIF
Borte
Lillehammer
LIL

Bordet dekket for historisk aften

Seier over Lillehammer gjør at neste hjemmekamp blir spesiell. Lørdag skrives klubbhistorie dersom Lørenskog beseires i Jordal Amfi.

LES OM VÅLERENGAS MULIGHET TIL Å SKRIVE HISTORIE HER

Etter kveldens seier over Lillehammer står Vålerenga nå med elleve strake hjemmeseire siden seriestarten. Det har tidligere kun skjedd i sesongen 1987/88, 1995/96 og 96/97.

I tidligere år har det stanset der, slik at årets utgave blir historiske dersom de klarer å slå Lørenskog førstkommende lørdag.

-Det er mye historie i denne klubben her, så det blir en stor fjær i hatten på alle her, sier kaptein Martin Røymark etter kampen.

Jordal Amfi er i ferd med å bli en festning der kun hjemmelaget tar poeng. Assistent-trener Mats Trygg røpet tidligere i dag at det har vært et fokusområder før sesongen, noe som bekreftes av Røymark.

-Helt klart. Jeg synes vi var på vei til å bygge det i fjor også, og i år har det bare sett enda bedre ut. Vi ser frem til lørdag, sier han.

I kveld var Røymark tidlig ut av startblokkene, og banket inn ledermålet allerede etter 55 sekunder. Forøvrig 61. gang Vålerenga scorer innen første minutt av en kamp siden sesongen 1991/92.

I den nykomponerte andre-rekka med Christopher Bengtsson og Alex Dostie har Røymark fått en ny vår.

-Det gjøres en bra jobb av Dostie og «Bengan» i forkant. For meg var det enkelt. Ikke tenke. Bare skyte, smiler Røymark.

SE ALLE HØYDEPUNKTENE FRA KVELDENS SEIER HER:

Lillehammer fikk imidlertid sin utligning knappe fire minutter senere. Uansett - en fantastisk soloprestasjon av Linus Rosdahl som drillet seg fra blå og hele veien inn til scoring ga likevel Vålerenga-ledelse til første pause.

Men perioden går nok ikke inn i historiebøkene på en særlig positiv måte. Eneste med «bestått» må sies å være Tobias «Tuben» Johansen Breivold, som leverte praktredninger.

-Kanskje årets dårligste førsteperiode. Det ble vel litt bedre i andre - og tredjeperiode, innrømmer Røymark.

-Jeg hadde forventet at vi skulle komme ut med høy tenning og på en helt annen måte enn det vi gjorde. Prestasjonen vi viser foran vårt trofaste hjemmepublikum som alltid kommer er rett og slett for dårlig, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

I 2. periode sørget to scoringer fra Lillehammers Alexander Reichenberg for at Lillehammer absolutt var med i kampen.

Alex Dosties nettkjenning i samme periode gjorde at lagene var like langt da den tredje perioden tok til, og samme mann var frempå igjen før minuttet var unnagjort av sisteperioden.

Assistert av Mathis Olimb og Mika Partanen scoret Dostie i samme sekund som Lillehammers Virtanen var ferdigsonet fra en to-minutter.

Resten av perioden ble en stillingskrig, men selv ikke med to spillere mer på isen (seks mot fire) i de siste minuttene maktet gjestene å skape særlig med farligheter.

Dermed kan årets Vålerenga-lag sette klubbrekord i antall hjemmeseire på rad fra start kommende lørdag.

Lørenskog gjester Jordal Amfi, med kampstart 16:00

BLI MED NÅR HISTORIE SKRIVES