Borte
Frisk Asker
FRI

-Det var spesielt!

Alex Dostie satte sin første Vålerenga-scoring i hjemmedebuten da Vålerenga slo Frisk Asker 6-4.

SE OGSÅ: HØYDEPUNKTER VIF - FRISK

Alex Dostie fikk spilletid på 19:58 og totalt 20 bytt i sin første kamp for Vålerenga på hjemmebane etter ankomsten for knappe tre uker siden.

Han kom til fem avslutninger, hvorav en de satt der den skulle. Etter en frekk pasning fra Jørgen Karterud satte Dostie pucken opp i krysset, og Vålerenga ledet 5-1 over Frisk Asker halvannet minutt ut i tredje periode.

-Det var spesielt. «Karta» gjorde en bra jobb, og kom seg inn mot mål. Jeg ropte på han, og han ga meg en bra pasning. Det føltes godt å score den første for sesongen, og ekstra spesielt at det var i min første hjemmekamp, sier Alex Dostie etter kampen.

-Første periode var ok, men ikke bra nok. Men vi fikk med oss ledelse 1-0 og skapte en del gode målsjanser. I andre periode er vi klart best, og har kontroll på spillet, og rykker i fra. De første ti minuttene av tredje periode var spill mot ett mål. Vi dreper kampen med vårt femte mål, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

På det tidspunktet hadde Vålerenga levert en fantastisk 2. periode foran nesten 4000 tilskuere i Jordal Amfi, og rykket fra 1-0 til 4-1 over Frisk Asker.

Deretter ble det unødvendig spennende, da Frisk på to tidspunkt var kun to mål bak på 5-3 og 6-4.

VI blir for nonchalante etter den femte scoringen, og lit for komfortable. Det var unødvendig å slippe de inn i kampen igjen. 50 minutter var bra, og de siste ti minuttene skal vi forbedre til neste gang, sier Andersson.