Vålerenga
VIF

Seierstoget ruller videre!

Vålerenga hadde få problemer med beseire Comet i Halden Ishall. Lørdag gjester formlaget Frisk Asker Jordal Amfi.

-På med arbeidshanskene! var budskapet fra assistent-trener Mats Trygg før kampen. Han advarte mot en snikende følelse av enkel kamp tatt i betraktning Vålerengas overlegenhet i de tidligere kampene, og den store avstanden på tabellen.

Comet kom ut i hundre fra start, og skapte to to-mot-èn-situasjoner før halvannet minutt var unnagjort. Begge ble avverget før de ble farlige for Joona Partanen i Vålerenga-kassa.

I stedet var det Vålerenga som tok ledelsen i overtall fire mot tre knappe 12 minutter ut i perioden da Martin Røymark rolig styrte inn en ferdig scoret pasning fra Christopher Bengtsson og Tommi Taimi.

Ledelsen til pause ble truet tidlig i andre periode, da Comet igjen var hissige ut av startblokka. 30 sekunder ut i perioden måtte Partanen opp på øverste hylle og hente ned to klasseredninger på et dobbelt-forsøk fra vertenes Lindstrôm.

Resten av perioden var preget av et noe kamp-rustent Vålerenga som slet med å finne den gode flyten i spillet.

Midtveis i perioden kom høydepunktet da Andrew Nielsen satte sitt første mål for de Kongeblå. Kun nettet kunne stoppe et knallhardt skudd fra backplass i overtall, og Vålerenga var dermed to mål foran.

Minuttet etter var Victor Stark alene fra egen blålinje og inn, men nok en gang vartet Joona Partanen opp med matchvinner-redninger.

I stedet var det Christopher Bengtsson som økte for Vålerenga etter 11.30 av perioden. Sander Thoresen viste glimrende teknikk på små flater, og kom ut av rundvantet med pucken. Pasningen gikk til «Bengan», og avslutningen var direkte og knallhard i mål.

Fem minutter før pause glapp det for Joona Partanen da et skudd fra vertenes Kopperud traff kanten på snaphansken, og endte i nettet til 1-3.

Mål gir som kjent energi, men denne gangen var det Vålerenga som fikk tenning - og debutant Alex Dostie noterte seg for sitt første poeng da han trampet i bue gjennom Comet-forsvaret og serverte Martin Røymark nydelig på bakerste stolpe til 4-1.

To og et halvt minutt før andre pause styrte Pontus Finstad inn et skudd fra Kalle Ekelund til 1-5, og mye var punktert i Halden Ishall allerede etter de første 40.

Fem moinutter ut i den siste perioden gjorde Thomas Olsen en kopi av Jørgen Karteruds scoring fra kvartfinalene mot Frisk i fjor, da han skled rolig inn og ventet ut Comets keeper før han plasserte pucken i det tomme målet til 6-1.

Minuttet før full tid banket Mika Partanen inn sin åttende scoring for sesongen, og fastsatte sluttresultatet til 7-1.

Med kveldens seier er Vålerenga ubeseiret på de 10 siste kampene. Samtidig har ikke laget avgitt et eneste poeng på Jordal Amfi i år.

Det lover godt foran møtet med formsterke Frisk Asker fk lørdag kl 16:00