Borte
Vålerenga
VIF

Se - der danser Vål´enga!

60 fantastiske minutter ga solid seier over Lørenskog på borteis. SE HØYDEPUNKTER I SAKEN

Før oppgjøret røpet assistent-trener Mats Trygg en viss respekt for ny-opprykkede Lørenskog. Laget har overrasket mange, inkludert Vålerenga, i sin re-debut i EHL, og ga hard kamp ved første møte i år i Jordal Amfi.

Men i Lørenskog Ishall i kveld serverte Vålerenga årsbeste da de åpnet forrykende med høyt fokus og var gode i alle deler av spillet.

Styrespillet og forcheckingsfasen ga ingen rom for de fryktede kontringene fra Lørenskog.

SE FREDRIK ANDERSSON OPPSUMMERE KAMPEN HER:

Tommi Taimi var farlig frempå etter seks minutter, før Christopher «Bengan» Bengtsson banket inn dagens første for Vålerenga fra slottet - etter nydelig assist fra Stian Solberg.

To minutter doblet Røymark til 2-0 da han satte en retur etter skudd fra Jørgen Karterud i mål. Deretter fikk Taimi fri bane fra blå og inn, og hamret inn 3-0 på Vålerengas åttende skudd i kampen.

Deretter kom dagens flotteste scoring. Mathis Olimb startet angrepet ved eget mål, pucken fløt gjennom midtsonen, endte igjen hos Olimb på offensiv blå og etter en lynrask klikk-klakk med Mika Partanen var Vålerengas fjerde mål et faktum bak en utspilt Alexander Nilsson i Lørenskog-målet.

1. periode startet uten antydning til at Vålerenga ville slippe foten fra gasspedalen. Jørgen Karterud økte til 5-0, før Jørgen Myhre satte 6-0 kun 20 sekunder senere.

Naturligvis til stor jubel fra alle fremmøtte og hele Vålerenga-benken da dette var juniorspillerens første scoring på A-lagsnivå.

SE SCORINGEN OG HØR MYHRE FORTELLE OM OPPLEVELSEN HER:

Linus Rosdahl var frempå 2 1/2 minutt før pause og satte en retur fra skudd fra Jørgen Karterud til 7-0.

I tredje periode leverte Pontus Finstad og MIka Partanen hver sin scoring i overtall, og alle med Vålerenga-effekter på tribunen ropte høyt på «to-sifra».

Ønsket ble oppfylt da Mathis Olimb satte Vålerengas tredje scoring i overtall i nettaket fra slottet med drøye fem minutter igjen av perioden. Skuddstatistikken på det tidspunktat var hele 39-9 i Vålerengas favør.

Vålerenga avsluttet kveldens voksenopplæring med å ha pucken mest (!) i undertall tre mot fem, og vant skuddstatistikken totalt med 42-11.