Borte
Vålerenga
VIF

Vålerenga senket Lillehammer

Viktige poeng i toppkampen ble sikret da Vålerenga slo Lillehammer 2-1 på borteis. SE VIDEO AV ALLE MÅL I SAKEN

Vålerenga åpnet klart best og var på lik linje som mot Stjernen i Jordal Amfi torsdag meget skjerpet og gode i 1. periode.

Anført av en aggressiv førstekombinasjon med Olimb, Partanen og Olsen var det nesten et under at "Oslos Stolthet" ikke ledet før 10 minutter var unnagjort av åpningsperioden.

Lillehammer slet med å holde på pucken, og fikk liten tid til å prestere av aggressive Oslo-gutter. 10 minutter før første pause var Linus Rosdahl nærmest scoring, men slagskuddet traff stolpen og på utsiden.

I stedet var det Alexander Reichenberg og hjemmelaget som kunne juble for scoring mot spillets gang. Reichenberg fikk skyte fra droppsirkelen, og det som kan kvalifisere til Lillehammers andre målsjanse totalt sett var utagbart for Tobias "Tuben" Johansen Breivold i Vålerenga-målet.

-Vi starter kampen veldig bra, og vi burde ha scoret i første periode og dratt i fra, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

SE SCORINGENE FRA I KVELD HER:

Midtperioden ble preget av undertallspill da både Jørgen Karterud, Kalle Ekelund og Christopher Bengtsson ble sendt i fryseboksen etter hverandre.

-VI drar på oss litt mye utvisninger i andre perioden som gjør at de kommer inn ikampen. Vi får en dårlig rytme i laget som gjør at det blir jevnt hele veien inn, sier Andersson.

Men da sistnevnte var ferdigsonet vant Vålerenga pucken i egen sone, og Mathis Olimb serverte "Bengan" alene med keeper. Reduseringen ble satt ishaldt mellom beina på Lillehammer-keeper Tomas Kral med 45 sekudner igjen av perioden.

I 3. periode åpnet Vålerenga igjen forrykende, og trykket hardt for ledermålet.

Med 9:16 igjen å spille fullførte Tommi Taimi en nydelig overgang med å sette Vålerengas ledermål, der Thomas Olsen og Mathis Olimb serverte.

Minuttet senere serverte "Tuben" matchvinner-redning da Lillehammers Hughes var farlig frempå. Lillehammer presset hardt de siste to minuttene, men kunne ikke hindre Vålerengas fjerde strake seier.

-Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner. Det er en god laginnsats. Vi spiller en solid kamp over 60 minutter, og jeg er stolt over laget i dag, avslutter Andersson