• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr

Mark Auk langtidsskadet

Vålerenga mister Mark Auk i store deler av årets grunnserie etter at det i dag ble klart at amerikaneren må operere skulderen

Det var i forrige sesong semifinale-serie mot Storhamar at Mark Auk første gang skadet skulderen. Etter en god oppkjøring i sommer virket det meste å være i rute før årets sesong tok til.

Nå er det imidlertid klart at en operasjon av skulderen er uungåelig, og amerikaneren står foran et langt opphold fra isen.

-Skaden oppsto i den første kampen mot Storhamar, der jeg dro skulderen ut av ledd og skadet en del av benstrukturen der. Jeg hadde en bra sommer med en meget bra rehab og opptrening, men i løpet av de første kampene har skulderen tatt noen harde smeller, og gått ut av ledd flere ganger. Jeg har ikke vært i stand til å spille for fullt, og da er det ikke noe annet alternativ enn å operere, sier Mark Auk.

-Det er naturligvis veldig kjedelig for oss at Mark ikke kan være med på en stund. Vi mister en spiller med god spilleforståelse og offensive kvaliteter, og som har vært produktiv og offensivt god for oss. Men det viktigste nå er at Mark kan bli ordentlig frisk og komme tilbake og spille på 100 %, for det har han ikke hatt mulighet til å gjøre i de siste kampene. Nå var det ingen annen utvei enn operasjon, noe som er veldig synd for laget og veldig synd for Mark, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Pr dags dato er det usikkert hvor lenge amerikaneren blir ute av spill, men de første prognosene tyder på et skadeopphold som går helt til februar neste år.

-Mark blir ute i minst fire måneder, men vi må bare se an prosessen underveis med rehabilitering og opptrening som vårt medisinske apparat nå styrer, sier Andersson.

-Dersom alt går bra underveis og opptreningen fungerer er jeg tilbake før sluttspillet, avslutter Auk.

Mark Auk kom til Vålerenga foran fjorårets sesong, og ble raskt populær blant både medspillere og supportere med sitt offensive back-spill. Første scoring kom allerede i serieåpningen, og 28-åringen avsluttet grunnserien med syv mål og hele 25 assist.

I årets sesong sto han med ett mål og fem assist på de syv første kampene. Auk er opprinnelig fra Michigan i USA, og har tilbragt hoveddelen av karrieren i det amerikanske seriesystemet. Han spilte sin første sesong på europeisk is i danske Odense Bulldogs sesongen 2021/22.