Neste hinder: Sparta
Publisert: 2023-12-07
Vålerenga viste sterk vinnervilje og leverte til imponerende 5-1 i en av landets vanskeligste bortearenaer. Lørdag gjester Sparta Jordal Amfi til årets nest-siste hjemmekamp.

VÅLERENGA - SPARTA LØR 9. DES. KJØP BILLETTER HER

Ringerike åpnet med store sjanser, der både Byrkjeland (nei, ikke vår. Han andre) og Åkesson hos vertene var farligst frempå alene med Tobias «Tuben» Johansen Breivold.

«Tuben» hadde imidlertid meget begrenset åpningstid denne kvelden, og holdt Vålerenga inne i kampen i åpningsperioden.

47 sekunder ut i andre periode smalt Alex Dostie inn ledelse til «Oslos Stolthet», men Ringerike var fortsatt giftige.

Problemet til hjemmelaget var dog at det som «Tuben» ikke reddet, traff rammeverket rundt han.

Overtallsspillet til Vålerenga har tidligere blitt kritisert denne sesongen, men de siste kampene har det virkelig gått på skinner.

Dosties første i kampen som ga 1-0 kom i overtall, og midtveis i andre periode hadde Vålerenga igjen fordelen av en spiller mer på isen, noe som resulterte i et massivt press mot hjemmelagets mål. Dessverre ble høydepunktene begrenset til at Partanen traff stolpen før han sekunder senere var millimetere unna assist-poeng da han spilte frem Thomas Olsen på en pen styring.

Uansett tar "De Kongeblå" med seg ytterligere poeng til selvtilliten ved at begge overtallsformasjonene flytter pucken raskt og leverer målsjanser på løpende bånd.

Det kan bli avgjørende når Sparta er motstander fk lørdag i Jordal Amfi.

Minst like oppløftende er køen av spillere som står frem når det trengs. Denne gang var det Stian Solberg som sto frem. Et kjapt løp nedover høyresiden ble avsluttet med et lynkjapt skudd som blåste inn i nettaket til 2-0.

Ung-gutten har vokst med tilliten han har fått av trenerteamet i løpet av sesongen, og det raske håndleddskuddet, som i følge Wisehockey målte 96,4 km/tkamper, gjør at han nå står med scoring i de tre siste kampene.

SE ALLE HØYDEPUNKTENE FRA KVELDENS KAMP HER: (artikkelen fortsetter under videovinduet)

Fem minutter før andre pause skatet Jørgen Karterud minst like fort på venstresiden, og satte et håndleddskudd i keepers lengste til pauseresultatet 3-0.

Ti minutter ut i siste periode satt overtallsscoring nummer to for kvelden da Martin Røymark enkelt pirket inn 4-0 etter nydelig forarbeid av Kalle Ekelund og Andrew Nielsen.

«Tubens» drøm om å holde nullen sprakk dessverre fem minutter før full tid da Michael Dokken klinket et skudd hardt opp i nærmeste kryss, mens sluttresultatet ble satt av Vålerengas fjerderekke for kvelden.

Sander Thoresen fant Christian Torrissen, som videre leverte et frekt dropp-pass til Vålerengas arbeider-klasse-spiller nummer èn, Magnus Brekke-Henriksen.

Kun nettet klarte å stoppe skuddet, og dermed 5-1 seier til Vålerenga.

Lørdag er Sparta motstander i Jordal Amfi, og billetter til Vålerengas nest-siste hjemmekamp i 2023 finner du her.