• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr

Andreas Martinsen klar for Vålerenga

32-åringen har signert kontrakten som gjør han til Vålerenga-spiller ut sesongen.

-Det har skjedd mye i Vålerenga den siste tiden, med ny arena, og et godt sportslig tilbud. Ting er på stell, de har et voksent og bra lag og jeg kjenner mange som spiller her fra tidligere. Jeg har et veldig positivt inntrykk av klubben, sier Andreas Martinsen, som i dag gjennomførte sin første trening med klubben.

Flere klubber var interessert i underskriften til den høyreiste løperen, men valget falt raskt på Vålerenga. Mye av grunnen er 32-åringens ambisjoner om å vinne NM-gull.

-Jeg har snakket med Anders Myrvold en stund, og målet mitt nå er å vinne NM-gull. Mye ligger til rette for det allerede i Vålerenga, så nå gjelderdet bare å gjøre jobben, sier han, og fortsetter:

-Jeg føler press, men det er bra. Det er kanskje det som har manglet på Lillehammer de siste årene.Vi har ikke hatt et lag som har vært bra nok itl å vinne, og hvis man skal det så må man tåle litt press på seg.

Hva kan du tilføre Vålerenga?

- Jeg tilfører litt ekstra størrelse og duellkraft. Jeg skal vinne dueller og sørge for at livet blir surt for motstanderne, sier Martinsen

TILFØRER NOE EKSTRA

Vålerenga er svært fornøyd med å ha sikret seg Andreas Martinsens underskrift, og det er liten tvil om at den tidligere NHL-proffen tilfører laget noe ekstra.

- Andreas Martinsen er en spillertype som vi har manglet litt i vårt lag, og vi er utrolig glad for at han valgte å komme til oss i Vålerenga fremfor andre klubber. Han er stor og sterk med pucken, og det har vært et lite savn i vår tropp, sier hovedtrener i Vålerenga, Fredrik Andersson.

Og fortsetter: - Andreas er en veldig bra to-veis-spiller som også innehar enormt med rutine som vi vil få god bruk for. Han bidrar med mer fysisk spill, og dette blir særdeles viktig nå i resten av grunnserien, og inn i sluttspillet. Han har også sterke lederegenskaper som vi vil ha stor nytte av, sier Andersson.

NYTTÅRSGAVE TIL FANSEN

Anders Myrvold fra Vålerengas sportslige utvalg har ført forhandlingene på vegne av klubben, og var særdeles fornøyd da partene ble enige i løpet av helgen.

- Andreas Martinsen er en meget god ishockeyspiller, samtidig som han innehar de rette verdiene som vi i Vålerenga er opptatt av. Han styrker vårt lag voldsomt inn mot sluttspurten i en rekordjevn Fjordkraft-liga og ikke minst inn i sluttspillet, sier Anders Myrvold, som representerer Vålerengas sportslige utvalg.

- For oss er dette en kjempesignering av en spiller som har vært sterkt ønsket både av oss, men også av flere klubber i og utenfor Norge. Martinsen har erfaring fra både NHL og DEL (eliteserien i Tyskland) og har vært sentral på det norske landslaget gjennom flere år og flere verdensmesterskap. Han vil bli en god bidragsyter på isen, og med sin oppofrende og kompromissløse spillestil vil han bli en spiller som alle Vålerenga-supportere raskt vil elske. Du kan gjerne kalle dette en nyttårsgave til alle Vålerenga-fans, sier Myrvold.

FAN-YNDLING I TYSKLAND

32-år gamle Martinsen er en av kun åtte norske ishockeyspillere som har kamper i verdens beste liga - NHL. Den opprinnelige Bærums-gutten signerte med Colorado Avalanche i mai 2015 etter to sterke sesonger for det tyske topplaget Düsseldorfer EG (DEG).

Den tyske klubben hadde merket seg Martinsens sterke innsats for Norge under VM i 2012, og den fysisk robuste spilleren ble en stor favoritt blant det tyske publikummet.

I NHL ble det totalt 152 kamper, ni mål og 14 assist for Martinsen, som etterhvert ble trådet fra Avalanche til Montreal Canadiens og senere til Chicago Blackhawks. I tillegg står han med 137 kamper, 17 mål og 37 assist i ligaen på nivået under (AHL).

Etter et kort opphold i den sveitsiske eliteserien NL, som ble amputert både av skader og etterhvert avlyst pga COVID-pandemien, returnerte Martinsen til den norske Fjordkraftligaen og Lillehammer sesongen 2020/2021.

Totalt har han 239 kamper i Norges øverste serie, og står videre bokført med 64 mål og 117 assist. Martinsen har også 22 kamper for Leksand i Allsvenskan.