Vi hyller hverdagsheltene!
Publisert: 2022-11-25
Over 200 frivillige i lag og foreninger inviteres til Jordal Amfi 1. desember. - Vi håper at de får en hyggelig opplevelse og opplever at de virkelig blir satt pris på, forteller Henning Wold i SpareBank 1 Østlandet.

2022 er frivillighetens år, og er forankret i regjeringens Frivillighetsmelding. Året handler om å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse, samt sikre rekruttering til frivilligheten.

Som alle andre klubber og idrettslag i Norge er Vålerenga Hockey også avhengige av hjelpende hender for å få driften til å gå rundt.

– Uten frivilligheten hadde ikke vi vært her, og uten frivillighet er vi ikke i stand til å drive. Det gjelder alt det vi gjør her. Vi har rundt 70 frivillige på hver kamp, og de er en del av familien i Vålerenga, sier markedssjef Glenn Jensen.

Torsdag 1. desember gjennomfører SpareBank 1 Østlandet og Vålerenga Ishockey derfor «Frivillighetskampen» når Ringerike Panthers gjester i Jordal Amfi. Over 200 frivillige fra lag og foreninger i nærområdet inviteres til kamp.

En aktiv, sosial og inkluderende hverdag for alle

SpareBank 1 Østlandet har rundt 200 avtaler med lag og foreninger på Østlandet. Hensikten er å bidra til å skape en aktiv, sosial og inkluderende hverdag for folk i alle aldre. Samarbeidet med Vålerenga Ishockey er en viktig del av dette arbeidet.

– Barn som står utenfor idrett og aktivitet, står ofte utenfor i andre deler av livet også. Å være med i organisert aktivitet har mye å si for barn og unges utvikling av ferdigheter og sosiale egenskaper. I tillegg til at Oslos Stolthet har et elitelag som kjemper i toppen av Fjordkraftligaen, sørger man for aktivitet for barn og unge gjennom junioravdeling og bredden. Vi er nå en aktiv samarbeidspartner med bredden også, og vi ønsker å bidra til at flere får oppleve gleden og samholdet hockeyen byr på i hverdagen, forteller Wold.

Vålerenga Ishockey Bredde har hatt et behov for nye boder og plass til oppbevaring av gratis utlånsutstyr. De opprettet tidligere i høst en Spleis gjennom SpareBank 1 Østlandets tilskuddsordning «Alle Henda», og nylig mottok de en tildeling på 25.000 kroner.

Neste prosjekt på blokka blir å invitere frivillige i Oslo Øst til en hyggelig aften.

- Vålerenga Hockey og Jordal Amfi er et naturlig samlingspunkt for lag og foreninger i området, og nå skal vi gi noe tilbake til de frivillige her. Vi gleder oss veldig, og håper så mange som mulig kommer for å hylle ekte hverdagshelter neste torsdag, avslutter Wold.

Om du jobber som frivillig i en klubb eller forening og ønsker invitasjon tar du kontakt med oss på [email protected]

Mette Winther
Generalpartner
Hovedpartnere