• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr
I dag 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr

Daniel Sørvik legger skøytene på hylla

Nå som det er slutt så er det mange tanker som går igjennom hodet, men mange av de er gode minner, sier Daniel Sørvik, som takker for seg etter 358 kamper for Vålerenga. Tirsdag får han sin hyllest på Jordal Amfi.

Daniel Sørvik kom til Vålerenga før sesongen 2009/10, etter å ha gått de aldersbestemte gradene i moderklubben Furuset.

- Overgangen var ganske stor. Jeg gikk fra en klubb med lite ressurser til en storklubb. Det var et stort steg, men samtidig et riktig steg og det var veldig gøy å komme til en klubb som Vålerenga, sier han, og mimrer videre:

- De første sesongene var preget av mye moro og mange seire. Vi vant serien den første sesongen jeg spilte her, men tapte dessverre NM-finalene. Det var en utrolig lærerik tid for min del, der jeg gikk jobbe med gode spillere hver eneste dag, sier Sørvik.

Bli med å takke Daniel Sørvik av på tirsdag - kjøp billett til Vålerenga - Storhamar her

Sørvik spilte seg opp til å bli en solid bauta i Vålerengas bakerste rekke, og vokste til karrierebeste sesongen 2014/15 der han noterte seg for 19 mål og 39 assist. Dermed kom også oppmerksomheten fra utenlandske klubber, og Sørvik valgte sveitsisk og tsjekkisk topphockey de tre kommende sesongene.

Han returnerte til Vålerenga og fullførte sesongen 2018/19 i Oslo, men flere hjernerystelser opp i gjennom karrieren hadde begynt å prege han.

En ny hjernerystelse i september inneværende sesong gjorde returen til isen umulig.

- Jeg har slitt veldig siden jeg fikk en ny hjernerystelse i september, og hverdagen er preget av oppturer, nedturer, svimmelhet og hodepine. Jeg våkner enkelte dager og orker rett og slett ikke å gå ut av senga, mens andre dager er veldig gode og jeg kan være nesten normal. Men det svinger for mye, så livet som toppidrettsutøver er over, sier Sørvik.

- Jeg skulle gjerne ha gått av med et NM-gull og en kjempesesong for både Vålerenga og meg selv, men nå er dette realiteten, og det har jeg innsett. Det har vært en lang prosess med meg selv, familien min hjemme og masse leger som har gjort at jeg har innsett at det er slutt. Jeg føler at risikoen blir for høy, fortsetter han, men vektlegger samtidig at han har det relativt godt med seg selv i dag:

- Akkurat nå har jeg det egentlig ganske bra. Jeg har slått meg til ro med hva som blir min vei videre i livet, og selv om min karriere er slutt vil jeg ikke si at jeg er ferdig innen hockey. Jeg kan plutselig dukke opp på trenerbenken for et juniorlag eller noe sånt, avslutter han.

Daniel Sørvik vil hedres for sin innsats for Vålerenga før tirsdagens semifinale mot Storhamar på Jordal Amfi. Klik på videoen nedenfor for å høre hele intervjuet med Sørvik.