• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr

Endelig er han her!

Canadiske Justin Hamonic er klar for Vålerenga, og ankommer med et ønske om å gjøre livet surt for løperne i Fjordkraftligaen.

- Jeg ser på meg selv som en fysisk hardtspillende defensiv spiller. Jeg har et sterkt konkurranseinnstinkt, og vil aller helst møte de beste løperne på motstanderlaget for å holde de under kontroll og ta de ut av kampen.

Slik beskriver Justin Hamonic seg selv som ishockeyspiller. Den 28-år gamle canadiske kraftkjempen rager 195 cm over bakken, og er Vålerengas nye og siste tilskudd. Dermed er en lang jakt på en krigersk backtype over, og stallen er lukket før serieinnspurt og sluttspill.

- For å være ærlig visste jeg ingenting om Norge, Vålerenga eller den norske serien da jeg ble kontaktet av klubben for noen måneder siden. Etter å ha sett nærmere på det, og tekstet med Mitchell (Gillam, keeper), som jeg har spilt med før, synes jeg alt ser fantastisk ut. Mitch hadde også bare positive ting å si, så nå gleder jeg meg, sier Justin Hamonic.

- Fra det jeg har hørt og sett er Vålerenga et sterkt lag som har potensialet til å vinne sluttspillet, og jeg håper jeg kan være den stabile mannen i bakerste rekke som gjør det vanskelig å spille mot oss. Vålerenga ser ut som et lag som alltid kjemper hardt og som står samlet som et lag skal gjøre, og det passer meg perfekt,sier 28-åringen.

BREDDE PÅ BACKSIDEN

I Vålerenga er det naturligvis stor tilfredshet med å få på plass en viktig brikke før sluttspillet drar til.

- Vi har nå fått en stor, stabil og sterk to-veis-back, som kommer først og fremst til å være en tilførsel i det defensive spillet. Justin er en spillertype som kan stanse motstandernes spill i vår sone, og være veldig sterk foran vårt mål, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Både han, trenerteamet og spillertroppen vet godt hva som venter i serieinnspurten, og ikke minst i det som betegnes som et helt åpent sluttspill uten klare favoritter.

- Vi vet at det blir veldig mange nærkamper og tøffere spill i sluttspillet, og der vil Justin være en viktig brikke i det store puslespillet. Nå har vi fått en bra bredde på baksiden i laget, så jeg må si jeg er meget fornøyd med slik laget ser ut akkurat nå. Likevel vet vi at det er hele laget som må prestere, og ikke bare enkelte spillere, så jeg håper vi kan bygge videre med det og bli enda sterkere med Justin i troppen.

- STERK LEDER

For Vålerengas sportslig utvalg er det en gledens dag, da spillertypen som har vært forsøkt hentet til klubben i nesten syv måneder endelig er på plass.

- Det har vært omfattende prossess å finne den «ekte krigeren», men i Justin får vi nå en storvokst forsvarer med en oppofrende og knalltøff spillerstil. Vi har også atskillige referanser på han fra tidligere trenere, med - og motspillere, og fellesnevneren er at vi ikke bare får en storvokst back med gode defensive ferdigheter, men også en sterk leder både på og utenfor banen, sier Anders Myrvold, på vegne av Vålerengas sportslige utvalg.

- Justin vil bli veldig god å ha i de tøffe og tette kampene som kommer i innspurten av Fjordkraftligaen og i alle sluttspillkampene, fortsetter Myrvold, som dermed ser slutten på planen som ble lagt før sesongen.

Vi skulle bygge opp et lag frem mot sluttspillet, og det har vi nå klart. Vi har gjort en lang og grundig jobb på akkurat denne backplassen, der vi har scoutet og kartlagt mange potensielle kandidater. Justin dukket opp for rundt 2 1/2 måned siden, og vi har hatt en veldig god dialog frem mot avtalesignering, sier Myrvold.

SKRYT FRA TIDLIGERE KLUBBER

Justin Hamonic er opprinnelig fra Winnipeg, og spilte aldersbestemte kamper for Winnipeg Monarchs. Deretter ble det fire sesonger for Tri-City Americans, før han vekslet mellom AHL og ECHL.

Han har hatt kapteinsrollen i tre av sine tidligere klubber, og senest for Coventry Blaze i den engelske ligaen i forrige sesong hvor han har spilt de to siste sesongene.

Coventry-trener Danny Stewart ga da denne beskrivelsen av Hamonic: - Harmonic var en stor del av suksessen vår forrige sesong. Han er ikke en prangende spiller, men fra en treners ståsted er han det alle lag trenger. Han vinner alle kamper om pucken, og er veldig tøff å spille i mot for motstandernes løpere. Han var massiv for vårt undertallsspill, og hans kondisjon og profesjonalitet er av virkelig høy klasse.

Før han ankom England tilbragte Hamonic en sesong i den franske ligaen for Ducx d`Angers, hvor han står med ett mål og ni målgivende pasninger på 47 kamper.

Fra tiden i Canada har han totalt 11 kamper i AHL, 252 i ECHL og 255 kamper i juniorligaen WHL.

Vi ønsker Justin Hamonic velkommen til Vålerenga, og gleder oss til fortsettelsen.