«De Kongeblå» snublet på målstreken
Publisert: 2023-12-05
Storhamar seiret etter en høydramatisk kamp i CC Amfi der hele 20 (!) straffer måtte til for å kåre en vinner.

-Det er et annet lag som reiser til Hamar denne gangen, sa Fredrik Andersson dagen før oppgjøret mot Storhamar i CC Amfi.

Forrige tur nordover til Mjøsbyen endte med 0-4, null poeng og flate batterier. Men i kveld viste «Oslos Stolthet» en karakter og vinnervilje som var drakta verdig.

Etter å ha kjempet seg tilbake fra 3-1 og 4-3 var Vålerenga nære ved å avgjøre i overtall i overtiden. Etter en nesten historisk lang straffeslagkonkurranse endte det dog med Storhamar-seier, og Vålerengas argeste konkurrent snek seg dermed til tabelltopp.

-Jeg synes dette var en veldig bra ishockeykamp. Vi starter bra og har spillet i lange perioder. Veldig fornøyd med det vi skaper i dag. I andre perioder får vi lange angrep mot oss der vi drar på oss en del utvisninger og må jobbe steinhard. Men gutta viser en utrolig bra moral i dag og kommer tilbake hele tiden. Jeg er utrolig stolt av den prestasjonen som leveres i dag, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

SE HELE INTERVJUET MED FREDRIK ANDERSSON HER

Storhamar åpnet en jevn første periode best, og var nærmest scoring da Jakob Berglund traff rammeverket. Deretter en kontroversiell situasjon der Tobias «Tuben» Breivold Johansen leverer en kjemperedning på et backhand-forsøk fra Patrick Thoresen, før dommerne helt korrekt annulerte Eirik Salstens retur-forsøk.

I stedet var det Stian Solberg som skapte stillhet i fjøset da muligheten da han forvandlet en pasning fra dypet fra Andrew Nielsen til ledermål bak en dekket Markus Stensrud i Storhamar-målet.

Dermed står Solberg med scoring i begge de to siste kampene.

SE HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN HER

Gleden ble imidlertid kortvarig da Adrian Saxrud Danielsen utlignet med åtte sekunder igjen av perioden. Dermed to backscoringer, og lagene var like langt til pause med skuddstatistikken 10-8 til Vålerenga.

Andre periode startet i et høyt tempo, og kampen åpnet seg fullstendig etter syv minutters spill. To fantastiske redninger av «Tuben» holdt Vålerenga inne i kampen, men da Peter Quinville fikk fyre av fra skrått hold måtte Vålerengas bakre skanse kapitulere.

Deretter ble Quinville to-målsscorer i overtall for Storhamar, før Vålerenga viste karakter.

Jørgen Karterud, Sebastian Johansen og Pontus Finstad blåste rett i angrep, og førstnevnte reduserte til 3-2.

Avslutningen ble høydramatisk. Mathis Olimb avsluttet et fantastisk angrep med å utligne til 3-3, før Jakob Berglund sendte Storhamar opp i 4-3 med 11:50 igjen å spille.

På tiden 57:17 satte Sander Thoresen utligningen etter et nydelig forarbeid av Andrew Nielsen, som avsluttet med en lekker flip-pass i backhand frem til Thoresen.

Vålerenga var nærmest i overtiden, og spesielt med en mann mer på isen, men en god Stensrud i Storhamar-målet holdt unna.

Martin Johnsen avgjorde i 10. strafferunde for Storhamar.

Lørdag gjester Sparta Amfi Jordal til den siste hjemmekampen før Romjulskampen mot Stjernen 30. desember.

Billetter til VIF - Sparta finner du her.