Markus Søberg klar for Vålerenga
Publisert: 2024-01-09
Markus Søberg har signert en avtale som gjør han til Vålerenga-spiller ut sesongen.

I dag var Markus Søberg på sin første trening som Vålerenga-spiller. Den høyrefattede løperen er spilleklar allerede til torsdagens bortekamp mot Lørenskog, og lørdagens hjemmekamp mot Ringerike.

Søberg kommer fra den franske klubben Grenoble, der det ble med kun 10 kamper for 28-åringen. Han har fra tidligere tre NM-gull med Stavanger Oilers, hvor han spilte i seks sesonger fra 2016 til 2023.

-Jeg har flyttet til Oslo og familie og alt er her, så nå passet det veldig bra å gå til Vålerenga. En bra matching for begge parter, sier Markus Søberg.

-Jeg kan bli brukt til litt av hvert, enten om det er i fjerde rekka for å skape litt energi, eller om det blir høyere opp. Jeg kan bli en joker som kan gjøre litt av alt. Jeg godtar den rollen trenerne gir meg, og kommer til å jobbe hardt hver dag, fortsetter Søberg.

Sportssjef Anders Myrvold beskriver 28-åringen på følgende måte: -Markus er en energispiller og er veldig skøytesterk. Han har spilt mye seniorhockey på høyt nivå, har erfaring fra profflivet og vet hva dette går ut på. Han er en etablert spiller med et godt hode og en god moral. Han blir en rollespiller som forsterker laget vårt, mener Myrvold, som også mener det er en styrke med en bred tropp foran en rekordjevn serieinnspurt og et kommende sluttspill.

LES OGSÅ: MYE KAN AVGJØRES I JANUAR

-Det er ikke til å legge skjul på at man trenger dybde når det nærmer seg slutten og playoff, trenger bredde i tilfelle noen går i stykker

Søberg startet karrieren i Manglerud Star og er som kjent bror til tidligere VIF-keeper Steffen Søberg. Allerede som 15-åring reiste han over til Sverige og spilte flere sesonger med junior-hockey for Modo og Frölunda.

Deretter ble det opphold i det canadiske seriesystemet før han returnerte til Oslo og spilte 13 kamper for Vålerenga sesongen 2015/16.

Året etter flyttet han altså til Stavanger, før de to siste sesongene har blitt tilbragt i slovakiske Poprad og franske Grenoble.

-Utenlandsoppholdet hadde høye topper og lave daler. Det har svingt veldig, og både jeg og klubben var ganske enige om at dette hadde gått som det håpet, så da valgte jeg å flytte hjem til Oslo og ta nye tak her, sier Søberg, som har fulgt den norske serien fra utsiden, og ser spent frem mot avslutningen.

-Det er vidåpent. Vi har vel både Stavanger og Storhamar to ganger til, så det kan bli spennende for alle tre lagene på toppen de neste månedene, avslutter Søberg.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere