Her er treningskampene
Publisert: 2024-06-10
Treningskamper 2023/24
Vålerenga ser til Sverige og skal bryne seg på topplag fra SHL og Allsvenskan i de siste forberedende kampene til årets seriestart. Samtidig er det duket for et historisk stort kick-off på Jordal.

De siste forberedende kampene skjer med full Vålerenga-tropp, og i kun to av seks kamper er motstanderen fra egen liga. 

Leksand, Södertälje og Djurgården vil gi Vålerenga hard motstand og sørge for at laget er best mulig forberedt før serieåpningen mot Frisk Asker fredag 13. september.

Oppgjørene mot Leksand spilles både i Jordal Amfi og Tegera Arena (Sverige). I tillegg til de svenske lagene skal Vålerenga også spille mot Sparta (hjemme) og Storhamar (borte).

-Vi ønsker ikke å møte de samme lagene hele tiden. Vi spiller minst fem ganger mot de norske lagene i serien, og man blir mer engasjert i treningskampene av å møte andre motstandere, sier hovedtrener Fredrik Andersson. 

-Samtidig har vi nå fått veldig bra svenske lag som motstandere. De spiller på et høyt nivå, og vil bidra til at vi kommer inn i sesongen på en veldig bra måte. De presser oss til å ta ut vårt beste, fortsetter «Freddan». 

Første treningskamp spilles i Jordal Amfi mot Sparta tirsdag 13. august. Deretter møter Vålerenga Storhamar i CC Amfi onsdag 28. august. 

Fredag 30. august gjester Leksand Jordal Amfi, og det planlegges et større kick-off fra klubbens side med mange aktiviteter for supportere i alle aldre. Vi oppfordrer derfor til at du holder av datoen allerede nå. 

Deretter reiser Vålerenga ut av landet, og møter Södertälje onsdag 4. september i Scaniarinken, Djurgården fredag 6.september i Johanneshov (Hovet) i Stockholm før Leksand igjen er motstander lørdag 7. september. Den kampen spilles i Tegera Arena.  

Fredrik Andersson oppsummerer motstanderne slik: 

-Sôdertälje var topp-fire i Allsvenskan forrige sesong, hadde ambisjoner om opprykk, men røyk i kvalserien. De er et topplag og har et veldig bra lag i år. Djurgården er et sterkt hockeylag som har spilt på høyt nivå i mange år. De har et mål om å komme tilbake til SHL, så det blir en tøff motstander å møte, men samtidig er det kult å spille i Stockholm. Mot Leksand, som ble nummer fem i SHL får vi en veldig god måling på hvor vi står rett før seriestart, litt tilsvarende kampene i Tyskland i fjor, sier Andersson. 

-Mine forventninger er at vi skal spille jevne kamper mot disse lagene. Vi vil nok påvirkes litt av hvor vi er i treningsfasen, for vi har gjort unna en del tung trening i forkant, men når vi møter disse lagene kun en uke før seriestart så skal vi være veldig nærme en bra form. Dersom vi skal krige om NM-gull denne sesongen sier det seg at vi skal være jevnt med i disse kampene, mener Andersson. 

Vertshusbussen har allerede satt opp tur til Stockholm, og flere alternativer vil presenteres i løpet av uken, sammen med billetter til Vålerenga - Sparta. Denne er uansett inkludert i årets sesongkort, som du finner her

Vålerengas treningskamper: 

Vålerenga - Sparta

Tirsdag 13. august 

Jordal Amfi

Storhamar - Vålerenga

Onsdag 28. august

CC Amfi

Vålerenga -  Leksand

Fredag 30. august

Jordal Amfi

Södertälje - Vålerenga 

Onsdag 4. september

Scaniarinken

Djurgården - Vålerenga

Fredag 6. september

Johanneshov (Hovet)

Leksand - Vålerenga

Lørdag 7. september.

Tegera Arena

Generalpartner
Hovedpartnere