• Hovedpartnere

    Partnere

Tirsdag Tir 22 Februar Feb
Torsdag Tor 24 Februar Feb
Lørdag Lør 26 Februar Feb
Tirsdag Tir 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lørdag Lør 5 Mars Mar
Tirsdag Tir 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Søndag Søn 13 Mars Mar
Tirsdag Tir 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lørdag Lør 19 Mars Mar
Mandag Man 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar

David Booth er endelig klar for kamp

– At Vålerenga gir meg muligheten til å spille for dem, setter jeg stor pris på.

I slutten av november kunne vi informere om at en ny spiller var på vei inn i troppen. Det tok litt tid før alle papirer var i orden og karantetida var over, men nå er han endelig klar. David Booth er med i troppen som møter Frisk Asker i romjula.

Den amerikanske 37-åringen har en lang hockeykarriere bak seg, med fortid i både NHL og KHL. Han har også en sesong fra norsk hockey bak seg, da han spilte for Manglerud Star i 2019/2020-sesongen. Se hele hans imponerende hockey-CV her

David Booth sier selv at informasjon om hans hockeykarriere er tilgjengelig på nett, og deler heller litt om livet utenfor isen. 37-åringen har to brødrene og en søster. Før han reiste til Oslo, bodde han i fjellene i Montana med en liten datter og sin  kone, som han har vært gift med siden 2014. Datteren ble født i Oslo da han spilte for Manglerud Star. Han forteller at de håper at familien fortsetter å vokse når de er tilbake i Norges hovedstad.

Forrige sesong ble det ikke noe hockey på David. Grunnen til det er at det var en kaotisk situasjon med covid-19 i USA. Nå er han endelig klar for kamp igjen.

 – Jeg klarer nesten ikke å vente med å komme i gang, jeg er kjempespent. Gleder meg til å spille, konkurrere og vinne igjen.

Løperen forteller at han brukte året uten hockey til å trene mye. Han kan fortelle at han har trent siden han spilte siste kamp i Norge, er i bedre form enn på lenge og frisk som aldri før.

 – At Vålerenga gir meg muligheten til å spille for dem, setter jeg stor pris på. Jeg vet jeg har færre år foran meg enn bak meg, at klubben nå vil ha meg med, gjør meg ydmyk og jeg ønsker å gjøre alt jeg kan for å gjøre mest mulig ut av muligheten.

Han stikker ikke under stol at målet er å vinne et mesterskap.

Med bakgrunn fra de største ligaene i verden, er det kanskje overraskende at David Booth ønsker seg tilbake til den norske serien, men han har fått et hjerte for norsk hockey.

 – I Fjordkraft-ligaen er det bra hockey. Det er ærlig og skillbasert, rett og slett morsom hockey å spille sier Booth.

 At det er tre lag i hovedstaden og andre ikke langt utenfor bygrensa, trekker han også fram som en bonus.

 – Da jeg spilte i Russland hadde vi 14 timer lang flytur til noen bortekamper, det her halve jorda rundt. Det er enklere i Norge, noe som passer meg bedre. Man blir ikke like sliten av å reise hele tiden, men får tid til å hente seg inn igjen mellom kampene.

Mindre reising gjør det også enklere å tilbringe tid med familien, noe Booth setter stor pris på. Han har en enorm glede av familien sin og ser fram til at de kan være med å se flere kamper, og at han selv kan dra hjem igjen til dem på kvelden.

Han avslutter med å si at han er stolt av å bli en del av Vålerenga.

Vi spiller to kamper i romjula før 2021 bytter til 2022. Begge kampene er mot Frisk Asker. Den første i Askerhallen tirsdag klokka 18.30 og den andre på Jordal Amfi torsdag 30.12 klokka 19.00.

Intervjuet med David Booth ble tidligere sendt ut til abonnentene på vårt nyhetsbrev. Få med deg det siste om laget og kampene ved å motta vårt nyhetsbrev, REGISTRER DEG HER