• Hovedpartnere

    Partnere

Simon Stolt Wang blir assisterende trener for u20-landslaget

U21-treneren skal kombinere Vålerenga og landslag

– Det er stort. Jeg er kjempestolt over å bli spurt, sier Simon Stolt Wang, som synes det er en ære å få representere landet.

Han stiller seg ydmyk til oppgaven, men sier samtidig at han føler seg klar til å ta på seg ansvaret.

– Jeg gleder meg. Jeg skal jobbe hardt og gjøre det så godt som mulig med landslaget. For meg er denne rollen en anerkjennelse for at det er blitt jobba bra i Vålerenga over tid.

Før Simon Stolt Wang tok over rollen som hovedtrener for u21-laget i fjor, var han assisterende trener under Frikk Juell for samme lag, hvor han sier han gikk en bra skole under den tidligere hovedtreneren.

Ulike settinger

Det å trene klubblag og landslag medfører to ulike måter å jobbe på, likevel er det noen fellesnevnere Simon ser etter hos sine spillere.

– De beste har de beste holdningene både på klubb- og landslag.

I hverdagen forventer han mye av sine spillere i Vålerenga, det vil han også gjøre på landslaget, og holdningsarbeidet mener han er overførbart mellom lagene. Den største forskjellen blir hvordan man går fram for å utvikle spillere. I Vålerenga ligger fokuset på å utvikle spillere over tid, mens på landslagsnivå blir det over en kortere periode av gangen.

Uforandret klubbhverdag for spillere

Planene for hvordan u21-laget skal holde treningshverdagen i gang mens Simon er på samlinger, er allerede lagt. Ass. trener Kjell Richard "Ricky" Nygård skal holde løpet i gang, med hjelp av tidligere hovedtrener, og nå sportssjef i Vålerenga, Frikk Juell.

Når Simon reiser bort på samling, er det landslagsopphold i ligaen, men den betyr ikke at Vålerengas unge iskrigere får hvile. Opplegget er lagt og u21-gutta kan vente seg økt treningsmengde.

Ny hovedtrener for u20

Det er ikke bare Simon Stolt Wang som er fersk i det norske trenerteamet. Svenske Tobias Johansson tok nylig over stafettpinnen som hovedtrener.

Den svenske hovedtreneren har lang erfaring med utvikling av spillere. Han har trent flere juniorlag i Frölunda, og kommer fra en rolle som hovedtrener for u20. I tillegg har han drevet hockeyakademiet hos Frölunda.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Tobias og få inn nye impulser der. Vi har allerede hatt noen møter over Teams, og har fått en veldig godt inntrykk. Nå ser jeg fram til å jobbe med det norske u20-teamet.

En spennende høst

Første samling med landslaget er i august. Nøyaktig hvordan det blir med samlinger kommende sesong, er fortsatt litt usikkert grunnet pandemien, men arbeidet er i gang.

Før Simon skal på sin første landslagssamling som ass. trener, jobbes det målretta med sommertrening for Vålerenga.

– Sommertreninga pågår nå. Spillerne har til og med fått prøvd seg litt på is igjen. Gutta er i god form, de ser bra ut og trener knallbra. All honnør til dem, de har hatt en kjempebra sommersesong så langt.

Sommertreninga fortsetter fram til 25. juni. Da får spillerne ferie fram til oppstart 26. juli. I løpet av den måneden står egentrening på planen, og alle gutta har fått hvert sitt opplegg de skal følge.

– Jeg ser fram til en spennende høst både med klubb- og landslag, avslutter Simon Stolt Wang.