Vålerenga kollapset til tap i Stavanger. Nå venter Stjernen i neste oppgjør.

Som forventet åpnet vertene forrykende, og skapte målsjanser allerede i første bytt.

Nærmest var Ludvig Hoff da han avsluttet fra skrått hold. Pucken gikk via innsiden av «Tubens» skulder og landet i målgården.

Men Hoff bommet også muligheten som returen ga, og Vålerenga slapp med skrekken.

Etter å ha ridd av trykket fulgte femten magiske minutter for «Oslos Stolthet». Alex Dostie, som åpnet målkontoen i forrige kamp, ble sentral da han først sendte Vålerenga i ledelsen etter 7:15 spilt, før han også var sist på doblingen til 2-0 seks minutter senere.

Midtperioden tilhørte etterhvert i stor grad Stavanger Oilers, der Tristin Langan reduserte til 1-2 etter åtte minutter unnagjort.

Mens hjemmepublikummet plast-klappet seg mot utligningen var det i stedet Kalle Ekelund som sto frem og sørget for at det ble stille i DNB Arena - med unntak av ved borteboksen.

Assistert av Mika Partanen scoret Ekelund sitt andre mål i Stavanger denne sesongen, og Vålerenga var igjen to mål foran da lagene gikk til andre pause.

Oilers åpnet som forventet tredjeperioden med et massivt trykk for redusering og utligning, og før fire minutter var unnagjort banket Martin Strandborg inn redusering til 3-2.

Før kveldens kamp var Vålerenga ligaens nest-beste lag i overtall. Men i kveld gikk det nok en gang trådt med en spiller mer på isen, og alt toppet seg da Oilers maktet å utligne med en mann mindre på isen ti minutter før full tid.

Fem minutter senere var hjemmelaget i ledelsen for første gang i kampen, da Greg Mauldin kriget inn en retur i etterhvert åpent mål.

Deretter kollapset Vålerenga fullstendig, og gjestene økte til sluttsifrene 6-3, hvor mål nummer fem kom i tomt mål.

Torsdag venter Stjernen på bortebane for "De Kongeblå". Vertshusbussen kjører som vanlig med avreise fra Vålerenga Vertshus kl 16:00. Påmelding gjør du her.

Neste hjemmekamp spilles mot Lillehammer søndag 26. november. BILLETTER KJØPER DU HER