• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 11 Januar Jan
Lørdag Lør 13 Januar Jan
Torsdag Tor 18 Januar Jan
Lørdag Lør 20 Januar Jan
Torsdag Tor 25 Januar Jan
Lørdag Lør 27 Januar Jan
Torsdag Tor 1 Februar Feb
Lørdag Lør 3 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar

«Det betydde så mye for folka der Øst!»

Hver dag jobber Frelsesarmèen for å forhindre fattigdom. Lørdag får de hele Vålerenga-familien med på laget.

-Vi har omlag 70 matutdelinger rundt omkring i Norge og vi prøver å møte det økende behovet så godt vi kan. Midlene vi får inn i julegryta er helt avgjørende for at vi får hjulpet så mange som mulig. Gjennom hele året og også til jul, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmèen, Elin Herikstad.

Til lørdag stiller Frelsesarmèen i førsterekka til Vålerenga Ishockey. Det store fokuset utenfor isen i oppgjøret mot Sparta blir å fylle Julegryta så full som overhodet mulig. Julegryta finner du ved hovedinngangen (2 A) ved siden av supporterbutikken.

-De aller færreste i Norge har unngått å merke prisøkninger og dårligere tider denne høsten. Det verste er at de som fra før har det vondt får det enda verre. I Vålerenga lever vi etter setningen «Du speller for flere enn bare deg sjæl». I vårt DNA ligger det et ønske om å bidra for lokalsamfunnet i Oslo, sier kommersiell leder i Vålerenga Ishockey, Daniel Østbye.

Vålerenga Ishockey har bestemt seg for å bidra med et betydelig beløp fra årets draktauksjon, som starter førstkommende mandag (11. desember).

Samtidig gir Tobias "Tuben" Johansen Breivold sjekken han vant som "Månedens spiller" fra oktober pålydende 5.000 kroner fra Sparebank 1 Østlandet rett i Julegryta.

-I tillegg til det håper vi at publikum vil oppsøke Julegryta ved hovedinngangen til Jordal Amfi både før, under og etter kampen mot Sparta til lørdag. Før jul i fjor fikk 19 468 husstander bistand av Frelsesarmeen, noe som var nesten 3500 flere enn året før. I år frykter vi at det er enda flere som trenger hjelp. Dermed sier det seg selv at det hviler et stort samfunnsansvar på en såpass sentral aktør som Vålerenga Ishockey. Det ansvaret skal vi ta, sier Østbye.

JULEGRYTA KAN OGSÅ FYLLES VIA VIPPS TIL 2309 (250,-)

Frelsesarmeens julegryter er velkjente i bybildet. Den karakteristiske sorte gryten har vært redningen for mange enslige og familier i en tøff tid. Aller vondest blir det når det nærmer seg julehøytiden, noe den tradisjonsrike organisasjonen merker godt.

Pengene som kommer inn fra nærmere 250 julegryter rundt om i landet fordeles videre. Til lavinntektsfamilier, personer med rusproblemer, eldre, ensomme, barn og unge.

IKKE ALLE HAR RÅD TIL Å FEIRE JUL (artikkelen fortsetter under videovinduet)

-Vi er veldig takknemlige og blir mer og mer rørt over givergleden blant nordmenn. Vi vet at mange har det veldig tøft nå, og likevel gir de penger til oss slik at andre som har det vanskelig kan få det bedre. Folk stiller også opp som frivillige og som grytevakter – noe vi er veldig glade for og helt avhengige av. Vi skal sammen klare å gi flere styrke for dagen, men også håp for i morgen, sier kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen Geir Smith-Solevåg.

Julegryta ble satt ut første gang på Karl Johansgate i 1901. Inspirasjonen kom fra Frelsesarmeens menighet i San Francisco, USA, ti år tidligere, der et ønske om å samle inn penger til julemiddag for fattige mennesker endte med en innsamlingsgryte.

Den opprinnelige gryta hadde påskriften «Hold gryta varm». Det er også Vålerenga Ishockeys ønske for Julegryta på Jordal Amfi til lørdag.

-Vi forstår at det blant vårt publikum naturligvis er mennesker fra alle samfunnslag. Slik er Vålerenga-familien. Men Vålerenga-familien er også kjent for å ha store hjerter og sterk medmenneskelighet. Så hvis alle kan gi litt vil det totalt sett bety mye for veldig mange inn mot julehøytiden, avslutter Østbye

HER KAN DU LESE HISTORIEN OM JULEGRYTA