• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr
Hjemme
Storhamar
STO
Borte
Vålerenga
VIF

Tilbake til nullpunktet

Fullstendig nullstilling fra forrige nederlag, og samme fokus som tidligere; fire kamper må vinnes av syv. Det gjelder for Vålerengas iskrigere foran kveldens femte NM-finale.

Storhamar har skaffet seg et godt utgangspunkt etter seier i Jordal Amfi forrige kamp, men for Vålerenga er fokuset det samme som det har vært i kvart - og semifinalene.

Fire kamper av syv må vinnes. Når det skjer er relativt uvesentlig. I semifinalene gikk det helt til kamp syv.

I kveld må første seier på Hamar tas for å få presset frem en sjette finalekamp på Jordal førstkommende torsdag. Med tap har Storhamar vunnet årets NM, og sesongen er umiddelbart over.

-Harmonien og fokuset i gruppa er bra. Vi er enige om hva vi må gjøre for å vinne, og må bare nullstille oss helt fra forrige kamp. Det føler jeg vi har fått gjort, sier hovedtrener Fredrik Andersson etter at formiddagens pre-game-trening er unnagjort.

-Spillemessig må vi forbedre oss på et par punkter sammenlignet med forrige kamp her på Jordal og der oppe på Hamar. En sak vi har snakket om er å utnytte overtallssituaajonene bedre. Det er viktig for oss for å ta ledelsen i kampen, og å avgjøre kampene. Så her er en av nøklene til seier, sier Andersson.

-Samtidig vet vi at de kommer til å gå ut hardt og forchecke, så vi må være forberedt på dette og klare å spille oss ut av presset på en bedre måte enn tidligere, fortsetter han.

Isflaten i CC Amfi er som kjent fire meter bredere og en meter kortere enn på Jordal, og påvirker også måten Vålerenga ønsker å spille på. Samme gjelder for Storhamar når de er på besøk på Oslo Øst.

-Det blir et annet spill. Det er lett å føle seg bekvem med pucken her oppe, for vi får mer tid og større isflater å spille på. Dermed har vi ikke klart å sette det samme trykket mot mål som på Jordal, og blir ofte gående for mye på utsiden. Vi må rette opp spillet vårt, og drive trafikken mer på mål, sier Andersson.

Med Vålerenga-seier i kveld møtes lagene igjen i Jordal Amfi torsdag 25. april kl. 20.00 til sjette finale. Billettene til kampen slippes kl 10:00 onsdag 24. april.