Stian Solberg forlater Vålerenga
Publisert: 2024-04-24
Vålerengas mest ettertraktede talent har valgt svenske Färjestad som sin neste arbeidsgiver.

-Färjestad er en stor klubb, og jeg ser dette som positivt for utviklingen min videre. Det har vært flere alternativer, men jeg har et inntrykk av at Färjestad har troen på meg, og ønsker å bidra til min utvikling videre, sier Stian Solberg.

Den femte finalen på Hamar ble dermed hans siste kamp i kongeblått - for denne gang. Ung-gutten har vært usedvanlig ettertraktet blant europeiske klubber, og er også spådd å velges tidlig i den kommende NHL-draften.

-Det er rart å forlate Vålerenga. Jeg kom til Vålerenga midt i sesongen som U12-spiller fra Hasle/Løren, og alt jeg har av venner og omgangskrets er tilknyttet klubben. Jeg drar herfra med utelukkende gode minner, og er takknemlig for tilliten jeg har fått gjennom hele sesongen, sier Solberg.

Solberg valgte å bli i Vålerenga nok en sesong, til tross for at flere SHL-klubber ønsket han allerede i fjor.

Sammen med trenerteamet ble det lagt en plan for progresjonen som skulle sikre videre utvikling. At karrieren ville fortsette i utlandet har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet.

-Jeg hadde tilbud i fjor også, men jeg hadde tro på prosjektet til Fredrik Andersson og planen som ble lagt sammen med trenerteamet for hva jeg skulle gjøre gjennom sesongen for å ta steg videre. Den planen har vi nå fullført, og jeg føler at det er riktig tid nå for å ta neste steg, sier Solberg.

18-åringen har fått masse tillit og spilletid i år, og har levert fantastisk spill tilbake. Spesielt i semi - og finalespillet mot Oilers og Storhamar har han vært blant de fremtredende spillerne for Vålerenga.

-Stian Solberg har hatt en fantastisk utvikling og blomstret stort under sesongen. Det har vært utrolig gøy å følge hans utvikling, og han er i mine øyne uten tvil en kommende NHL-spiller, sier sportssjef Anders Myrvold.

-Han er et bevis på at det går an å bli veldig god og utvikle seg i Vålerenga Ishockey. Det har vært flere unge spillere som tidligere har reist til Sverige i ung alder, men vi ble enige med Stian og familien hans om at Vålerenga var den beste utviklingsarenaen. Vårt coachingteam med Fredrik Andersson, Mats Trygg og Joachim Svendsen, samt de som Stian har trent med hver eneste dag, fortjener også mye ros. De har gitt Stian tillit hele veien, og han har fått lov til å prøve, feile og utvikle seg. Det er det det handler om i Vålerenga, sier Myrvold.

-Vi ønsker Stian all lykke til videre i Färjestad, og gleder oss til å følge hans reise videre.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere