Auk returnerer i februar
Publisert: 2024-02-12
Mark Auk er spilleklar til hjemmekampen mot Comet 29. februar. Samtidig forlater Andrew Nielsen Vålerenga.

BILLETTTER TIL VÅLERENGA - LØRENSKOG HER

Mark Auk kom til Vålerenga før fjorårets sesong, og ble raskt populær blant supporterne med sin offensive spillemåte og strålende humør.

Mot slutten av sesongen pådro han seg en skulderskade som gjorde at han kaste inn håndkleet i semifinalene mot Storhamar.

Skaden preget han såpass i starten på inneværende sesong at operasjon var eneste utvei. Dermed fryktet de fleste, inkludert trenerteamet, at hele sesongen var spolert for amerikaneren.

LES OGSÅ: MARK AUK LANGTIDSKADET

-Rehabiliteringen og opptreningen har imidlertid godt såpass bra at vi tidlig fikk tilbakemeldinger fra det medisinske apparatet om at en retur i inneværende sesong var langt fra utenkelig. Mark har gjort en meget god jobb og vist en enorm vilje til å komme tilbake, og vårt medisinske apparat har gitt han en fantastisk oppfølging. Nå er det veldig gledelig at han er klarert for spill, sier sportssjef Anders Myrvold.

Alle fysiske tester er nå bestått, og Auk er klarert for spill fra og med Vålerengas hjemmekamp mot Comet 29. februar.

Auk sto med ett mål og fem assist på de syv første kampene denne sesongen. I fjor noterte han seg for syv scoringer og 25 assist.

Han spilte sin første sesong på europeisk is i danske Odense Bulldogs sesongen 2021/22.

Samtidig har Vålerenga avviklet avtalen med Andrew Nielsen, som var ment som en erstatter for Auk. Nielsen har allerede signert for en slovakisk toppklubb, og forlater Oslo i kveld.

-Vi er da tilbake på den opprinnelige back-oppsetningen vi hadde før sesongstart, og som vi fortsatt mener er best i EHL. Vi er opptatt av å holde oss innenfor budsjettrammene, samtidig som vi ønsker å ha plass til å utvikle våre egne spillere. Summen av dette gjorde at vi i samråd med Andrew valgte å løse han fra kontrakten. Han har bidratt med 14 poeng på 23 kamper, og vi ønsker han alt godt videre, sier Myrvold.

Vålerenga møter Lørenskog fk torsdag (15 februar) etter to ukers landslagspause. Billetter finner du her

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere