En æra er over
Publisert: 2024-05-03
Etter elleve sesonger på A-laget forlater Thomas Olsen Vålerenga for å satse videre i den finske eliteserien. Neste sesong er han Mikkelin Jukurit-spiller.

Han er en av få spillere fra sin generasjon som ikke «kom til Vålerenga» på noe som helst tidspunkt, men har vært her siden han knøyt på seg skøytene for første gang på Vålerengas skøyteskole i en alder av fire år.

Han har med det vært Vålerenga-spiller i 24 av de 28 årene han har levd.

Nå vender Thomas Olsen nesa østover, og er klar for det finske Liiga-laget Mikkelin Jukurit. For første gang siden 1999 starter Vålerenga neste sesong uten den høyrefattede løperen i klubben.

-Det er klart det er vemodig. Jeg har vært her hele livet, og er veldig glad i alle i og rundt klubben. Samtidig er det klart at jeg begynner å bli eldre sett i hockey-sammenheng, og det er ikke sikkert denne muligheten hadde kommet ved en senere anledning. Derfor valgte jeg å ta sjansen når jeg først fikk den, sier Olsen.

Sterke prestasjoner for Vålerengas A-lag forrige sesong ble toppet med godt spill for det norske landslaget i VM, og kronet med en magisk avgjørende straffe da Norge senket storheten Canada.

Samtidig satt speidere for alle europeiske klubber på tribunen, og navnet «Thomas Olsen» hoppet raskt oppover på ønskelistene i flere land.

Valget falt på Finland, og Mikkelin Jukurit. Partene ble enige like før jul, og Vålerenga var informert hele veien. Internt har man derfor hatt kjennskap til at Olsen ville forlate klubben etter sesongen i nesten et halvt år.

Til tross for dette har Vålerengas # 18 levert profesjonelt på isen, og gikk av med 43 poeng fordelt på 29 mål og 14 assist i grunnspillet.

I sluttspillet ble han beste poengplukker blant samtlige lags spillere, og innkasserte dermed en sjekk på 50.000 kroner fra Battery/Ringnes.

Den sendes videre til Vålerengas breddeavdeling, slik at det siste Thomas Olsen gjør for Vålerenga er å sikre at alle barn som ønsker å begynne med hockey får gratis skøyteskole på Jordal neste sesong.

{!A}

-Ishockey er en sport som har gitt meg mange gode minner og utrolig mange gode venner, så jeg håper flere barn kan få oppleve det samme som jeg. Skøyteskolen i Vålerenga er et fantastisk sted å starte, sier Olsen.

-Det er veldig givende å kunne dele ut en pris som går til et så godt formål. Ishockey er en populær sport, og hvis Battery og Ringnes kan bidra til økt rekruttering til sporten er det selvsagt veldig hyggelig, sier Brand Manager hos Battery, Marthe Fjeld.

I Vålerenga sitter sportssjef Anders Myrvold med et vanvittig nettverk over spillere i både Europa og USA, og er kjent for å være på jobb «24-7-365». Til tross for fire måneders forsprang er selv Norges mest energiske sportssjef klar på en ting:

-Totalt sett er Thomas Olsen umulig å erstatte. Han er Vålerengas hjerte og sjel, og selve definisjonen på «blø for drakta», konstanterer Myrvold.

-Men da tilbudet kom var vi klare på at vi unner han dette. Vi gleder oss over at han har fått muligheten til å gå til en topp-liga i Europa, og vi er glade på hans vegne, samtidig som vi er stolte over at vi som klubb har bidratt til å skape nok en topp-spiller, sier sportssjef Myrvold, som er klar i sin tale når han skal beskrive Thomas Olsen som spiller.

-Thomas var en grinder i tredjerekka, før han fikk en ny rolle under Fredrik Andersson. Da begynte han å blomstre, og under denne perioden fikk han endelig sitt gjennombrudd og tok det siste steget inn på landslaget. Til hver eneste treningsdag og til hver eneste kamp har han hatt med seg en ekstrem energi og høy intensitet. Uansett om han har en bra eller dårlig dag er han alltid påskrudd og tilstede for å prestere. Jukerits trener får en drømme-elev her, sier Myrvold.

Så hva kommer da Thomas Olsen til å ta med seg fra Jordal Amfi til Ikioma Areena i Mikkelin?

-Det jeg kommer til å savne er i hvert fall garderoben og det å spille foran 5500 elleville supportere på tribunen. Trykket fra tribunen under finalekampene er noe som sitter friskt i minnet, så jeg vil ta med disse og alle andre minner fra de store kampene i Jordal Amfi. Jeg vet at Liiga er et nivå opp, og forventer naturligvis at spillet kommer til å være et nivå høyere enn jeg er vant til. Men nå er jeg klar for å ta et ytterligere steg i karrieren min, og er glad for at Vålerenga ønsker meg lykke til og at de bare har vært positive til at jeg skal lykkes her, avslutter Olsen.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere