Tim McGauley klar for Vålerenga
Publisert: 2024-05-22
SIGNERING
Poengmaskinen fra Canada returnerer til Norge, og har signert for èn sesong.

KJØP SESONGKORT TIL 2024/25 - KLIKK HER!

Mange drar kjensel på navnet fra sesongen 2020/21, men på grunn av pandemien var det dessverre alt for få tilskuere som fikk oppleve Tim McGauley fra tribuneplass.

28-åringen var uansett en fryktet motstander i Stjernen-drakt, og gjorde smått imponerende 34 poeng på kun 24 kamper for Fredrikstad-laget før han reiste videre til Innsbruck.

Nå returnerer Tim McGauley til Norge, og vil bære Vålerenga-drakt kommende sesong.

-Etter at «Bengan» (Christopher Bengtsson) dro har det blitt et tomrom på centerplass. McGauley er nok enda mer målfarlig, og er hentet inn for å produsere mye i en av de to første femmerne våre. Dermed er posisjonen styrket, sier sportssjef Anders Myrvold, som beskriver McGauley slik:

-McGauley er en hardtarbeidende center som holder et meget høyt nivå. Han har en voldsom offensiv oppside, og vi tror han vil produsere mange poeng for oss kommende sesong. Foruten det har han et veldig godt rykte på seg for å være en god lagkamerat i garderoben, og en «team guy», som alltid setter laget først. Det er slike spillertyper vi har fokusert på i byggingen av Vålerenga neste sesong, sier Myrvold.

McGauley har det meste av bakgrunnen sin som hockeyspiller fra WHL, ECHL og AHL i USA/Canada. Han signerte en kontrakt med Washington Capitals i 2015, men ble skadet under treningscampen slik at han aldri kom lengre enn klubbens AHL-lag.

Han kom til Stjernen før 2020/21-sesongen, noe som var hans første møte med europeisk ishockey.

SE HØYDEPUNKTENE HANS FRA 2020/21-SESONGEN HER:

KJØP SESONGKORT TIL 2024/25 - KLIKK HER!

-Motivasjonen min for å signere for Vålerenga ligger i at laget ser veldig bra ut. Ser man på forrige sesong er det tydelig at dette laget har lyst til å vinne, og dermed passer det bra med mine ønsker også, sier McGauley, som gjorde en god research-jobb før han signerte.

-Jeg har flere venner som har spilt for og mot Vålerenga, og tilbakemeldingene jeg har fått er at det er en profesjonell organisasjon som har gode muligheter til å vinne sluttspillet neste sesong, sier han.

Blant vennene McGauley refererer til er forrige sesongs Vålerenga-spiller Alex Dostie. De to møtte hverandre i Innsbruck etter at McGauley forlot Stjernen midtveis i sesongen 2020/21.

Den sesongen ble Dostie lagets sjette beste poengplukker med 31 poeng på 44 kamper (15 mål/16 assist).

McGauley endte som nummer èn på lista over målpoeng i laget, med 50 poeng på 47 kamper, fordelt på 19 mål og 31 målgivende.

-Jeg hadde en god prat med Alex før jeg signerte, og han anbefalte Vålerenga veldig. I følge Alex er Vålerenga et bra lag med en fantastisk stemning i arenaen under kamper, og klubben fremstår som profesjonell og tar godt vare på alle spillerne. Det ble også avgjørende for meg, og nå gleder jeg meg til å flytte over mot slutten av sommeren, sier McGauley.

Etter oppholdet i Innsbruck har McGauley spilt for Ingolstadt i den tyske eliteserien (DEL), Kassel Huskes i DEL2 og det ungarske laget Fehervar i ICEHL.

KJØP SESONGKORT TIL 2024/25 - KLIKK HER!

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere