The Comeback Kid!
Publisert: 2024-03-20
Mark Auk stråler på isen etter skade-comebacket og leverer scoringer fra øverste hylle.

-Jeg har det veldig bra, smiler amerikaneren etter at onsdagens restitusjonsøkt er unnagjort.

Vålerenga forbereder seg på en fjerde kvartfinale, der seier vil gi avansement til semifinalene på kortest mulig tid.

I høst spøkte det for Mark Auks deltakelse da en kranglete skulder krevde operasjon, restitusjon og opptrening. Få trodde han ville komme tilbake i noen som helst form, men den publikumsvennlige backen har motbevist skeptikerne, og har bidratt meget godt i de første sluttspillskampene for Vålerenga.

-Noen utfordringer har det selvfølgelig vært, og det har vært en lang vei for å komme seg tilbake i god form. Nå føler jeg at jeg har beina på rett plass under meg, og har fått god trening i alle kampsituasjoner. Det går bedre og bedre dag for dag, sier Auk.

LES OGSÅ: ENDELIG ER HAN TILBAKE!

-Vi hadde ikke forventet at han skulle kommer tilbake denne sesongen. Derfor begynte vi også ganske raskt å se etter andre backer. Men Mark har gjort en fantastisk bra jobb i rehabilitermngsfasen, og derfor har det også gått fortere enn vi hadde forventet, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Tirsdag kveld scoret han Vålerengas utligningsmål etter at Stjernen hadde yppet seg med 0-1. Filip Gunnarsson ble fintet ut i en "tail-spin" før Auk satte pucken opp i krysset. Scoringen lignet veldig på målet han satte i Stjernehallen tre dager tidligere.

SE BEGGE SCORINGENE HER:

Selv er amerikaneren ydmyk på spørsmål om uttellingen offensivt. -Jeg synes hele laget gjør det veldig bra nå, da medfører det at jeg får pucken i gode posisjoner. Det gjelder bare å finne "the honey-hole", gliser 29-åringen.

Vålerenga har overbevist veldig i de tre første kampene, og har hatt en fantastisk uttelling med hele 19 mål riktig vei. I Jordal Amfi har det blitt kun to baklengsmål på to kamper. Forskjellen fra de siste seriekampene i grunnspillet er som natt og dag.

I morgen kan avansementet til semifinalen sikres dersom Stjernen beseires i Stjernehallen. Den fjerde kvartfinalen har kampstart 19:00.

LES OGSÅ: MARK AUK LANGTIDSSKADET

-Vi vet hva som gjelder, og når vi følger systemet og gjør oppgavene våre som kollektiv er vi veldig gode. Kampen i morgen vil nok bli den tøffeste vi har spilt mot dem, for de kommer til å kjempe med alt de har. Men dersom vi gjør det samme som har gitt oss seirene så langt kommer vi til å klare dette, avslutter Auk.

Vertshusbussen kjører som vanlig til torsdagens bortekamp. Klikk her for påmelding og mer informasjon.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere