Alex Dostie klar for Vålerenga
Publisert: 2023-11-06
En av fjorårets beste poengplukkere i EHL ankommer Oslo i morgen og er spilleklar fra 16 november.

-Signeringen av en topp forward har vært i planene våre fra sesongstart, og Alex har vært vårt største ønske. Vi har hatt en lang og veldig god dialog over flere måneder, så vi er naturligvis veldig fornøyd med at han nå er på plass og er klar for Vålerenga, sier sportssjef Anders Myrvold.

Alex Dostie spilte forrige sesong for Stjernen, og var frem til han ble skadet på tampen av sesongen en del av østfoldingenes fryktede førsterekke. Dostie endte med å produsere 63 poeng (15 mål og 48 assist) på 42 kamper i grunnserien.

-Alex har alle de offensive kvalitetene som vi vet vil styrke dette Vålerenga-laget, konstanterer Myrvold.

Før Dostie flyttet til Norge for første gang spilte han de tre foregående sesongene for HC Innsbruck i den østeriske eliteserien og San Diego Gulls i AHL. 26-åringen har totalt 138 kamper fra AHL, og ble draftet i 4. runde som nummer 115 totalt av Anaheim i 2016.

Han er opprinnelig fra Drummondville i Quebec, Canada.

-Alex tilfører oss offensiv kvalitet. Han kommer hit for å være en forskjell og skape mer målsjanser, samt være en ledende spiller i powerplay. Han skal være en poengspiller for oss, som gjør oss enda giftigere i vårt offensive spill. Samtidig må han som alle andre gjøre jobben over 60 meter og hele banen for at det blir en bra kombinasjon, men han har spisskompetansen for å være en toppspiller i ligaen, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Alex Dostie ble skadet mot slutten av forrige sesong, og ble operert i skulderen ved Drammen sykehus i april. Han har etter det hatt tre måneders opptrening og rehabilitering, før han ble helt friskmeldt for spill for en måned siden. Han har etter det trent med full kontakt sammen med et av de beste lagene i den canadiske juniorligaen CHL.

Alex Dostie vil ankomme Oslo i morgen formiddag, og det er ventet at han debuterer borte mot Comet 16 november.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere