-Mitt største ønske er å vinne en tittel
Publisert: 2024-02-21
Muligheten til å vinne en tittel var den fremste grunnen til at Trevor Mingoia valgte Vålerenga. Torsdag får han sin debut i toppkampen mot Sparta.

KJØP BILLETT TIL VIF - SPARTA HER

Når 32-åringen sklir ut på isen i vakre Jordal Amfi til debuten i toppkampen mot Sparta blir det samtidig den fjerde ligaen han spiller i på de 12 siste månedene.

Erfaringen fra DEL, Liiga og Allsvenskan gjør at han er godt kjent med europeisk spillestil. Da det kokte som verst mot overgangsfristens utløp forrige uke var det muligheten til å vinne en tittel som ble avgjørende for den ettertraktede løperens valg.

-Det var en hektisk kveld. Jeg fikk oppdateringer fra agenten min hver time. Vålerenga kom sent på banen, og jeg var faktisk i ferd med å legge meg. Da telefonen kom sa jeg "let` s do this". Det viktigste for meg er at jeg har et ønske om å vinne et mesterskap, og dette laget så ut som om de har en veldig god mulighet til det. Det er høyt opp på lista mi over ting jeg vil få til på slutten av karrieren, sier Mingoia.

Han fikk ta sine første skøyteskjær i Jordal Amfi mandag, mens resten av laget hadde fri. Nå har han lagt bak seg to dager med fellestreninger, og er klarert for å spille i morgendagens uhyre viktige kamp mot Sparta.

KJØP BILLETT TIL VIF - SPARTA HER

-Jeg har fått en veldig god mottakelse. Alle er åpne og inkluderende, og jeg har hatt flere møter med hovedtreneren der vi har gått igjennom spillesystemet. Jeg trives allerede veldig godt. Jeg merker at det er et godt miljø å være i, og at energien er slik det skal være i et vinnerlag, sier Mingoia.

Selv vet han lite om den norske ligaen, og har kun sett noen høydepunkter. Flere tidligere lagkamerater har bidratt med gode referanser og har delt positive opplevelser fra ligaen. -Alle jeg har snakket med som har vært her har bare gode inntrykk og snakker godt om norsk ishockey. Jeg gleder meg til å få oppleve det selv, smiler amerikaneren.

LES OGSÅ: TREVOR MINGOIA ER SPILLEKLAR

Han er ventet å gå inn i en av de to øverste rekkene i torsdagens lagoppstilling, og er klar på hva han kan bidra med til laget.

-Mitt beste bidrag er hockeyintelligensen. Jeg har aldri vært spilleren med best ferdigheter eller raskest, men er god til å gjøre de rette tingene på isen. Jeg kommer ikke til å levere en million poeng, men mitt fremste mål er å hjelpe laget til seier hver eneste gang, avslutter Mingoia.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere