Henrik Eriksson klar for Vålerenga
Publisert: 2023-07-26
LAGET
-Har vært et mål for meg siden jeg kom til Norge, sier den tidligere Lillehammer-spilleren.

Henrik Eriksson (27) presenteres i dag som Vålerenga-spiller, og tilslutter seg laget neste uke.

Eriksson skaper dermed ytterligere konkurranse om løper-plassen i Fredrik Anderssons tropp for kommende sesong. Som tidligere Lillehammer - og Ringerike-spiller er han allerede godt kjent med den norske Eliteserien, og han stiller på Jordal Amfi som regjerende britisk mester etter en halv sesong for Belfast Giants.

-Vålerenga er en av de mest anerkjente klubbene i Norge. For meg har det vært en målsetting å spille her helt siden jeg kom til Norge. Vålerenga er en stor klubb og hele Oslos lag, sier Eriksson.

27-åringen var sammen med Nick Dineen og Martin Gran de fremste poengplukkerne for Lillehammer før laget raknet midtveis i fjorårets sesong. Da sto Eriksson med 30 poeng (14 mål og 16 assist) på 29 kamper. Nå håper han å innta en rolle som toppscorer for Vålerenga i Eliteserien.

-Jeg ønsker å være en toppscorer, og mener jeg har potensialet til å være helt der oppe blant de beste i ligaen. Med de gode spillerne rundt meg som jeg har her i Vålerenga tror jeg neste sesong blir veldig bra, sier Eriksson, som videre beskriver seg selv som en skøytesterk spiller med god spilleforståelse. Dette var samtidig kvalitetene som Vålerengas sportslige ledelse var på jakt etter.

-Henrik viste i Lillehammer at han kan produsere mye poeng, og har en veldig høy fart på skøytene. Vi trenger poengspillere i laget, og ønsker å bygge vårt spill med høy fart. Derfor passer han veldig godt inn hos oss, sier hovedtrener i Vålerenga, Fredrik Andersson.

-Vi har samtidig gjort en god research og vet at han har en god personlighet som vil passe godt inn i laget vårt, også utenfor isen. Det er også viktig for oss, så da han brått ble ledig på markedet var dette et enkelt valg å ta. Nå håper vi han kan produsere mye i Eliteserien kommende sesong, og samtidig utvikle seg enda mer hos oss, sier Andersson.

Da Lillehammer fristilte spillerne sine før jul valgte Eriksson å flytte på seg til Belfast Giants. Men allerede da var han på radaren til Vålerengas sportssjef Anders Myrvold.

-Eriksson er en spiller med masse offensive kvaliteter. Han er en god skøyteløper og er også en meget god avslutter. Han hadde en strålende sesong i fjor, og avsluttet med å vinne sluttspillet i den britiske eliteserien. Både hurtigheten, avslutningskvalitetene og erfaringen med å vinne var viktige faktorer for å få han til oss, sier sportssjef Anders Myrvold.

Eriksson har i første omgang signert en kontrakt for èn sesong, og har samtidig søkt om norsk statsborgerskap som ventelig vil bli innfridd før 1. november. Eriksson kommer til å spille med draktnummer 92.

Se Eriksson og resten av gutta i aksjon i alle hjemmekampene i seriespillet i Jordal Amfi - klikk her for sesongkort

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere