Karterud på besøk hos Fritidsklubben på Rikshospitalet
Publisert: 2023-06-14
Månedens spiller
Karterud donerte pengene han vant som månedens spiller i februar til Fritidsklubben på Rikshospitalet.

Gjennom forrige sesong stemte supporterne fram månedens spiller i samarbeid med SpareBank1 Østlandet. Spilleren som vant mottok 5000,- som han gav videre til et godt formål.

I februar var det Jørgen Karterud som vant, og nå har han vært på besøk hos Fritidsklubben på Rikshospitalet som han donerte pengene til.

-Vi besøkte Fritdsklubben på Rikshospitalet før jul, og jeg så hvor viktig den var for barn og unge som var innlagt på sykehuset. Det er derfor veldig hyggelig å kunne være med å gi en gave som jeg vet går direkte til pasientene her, sier Jørgen Karterud.

Det er en svært glad Aktivitetsleder Anders Brørby, som tar imot Karterud og Henning Wold fra SpareBank1 Østlandet til et besøk på Fritidsklubben.

-Dette synes vi er veldig hyggelig, og det er utrolig fint med et bidrag som vi vet vi kan bruke for å kjøpe inn ting spesifikt til pasientene våre. På Fritidsklubben ønsker vi å skape gode øyeblikk hvor barna får lov til å være bare barn, og ikke føle seg som et nummer på en liste i en travel sykehus hverdag, sier Brørby.

{!A}

Karterud vil også gjerne vite hvor lenge barna ligger på sykehuset, og hva som er hovedfokuset for Fritidklubben. Til det svarer Brørby:

-Vi har barn som kan være innlagt på sykehuset i månedsvis, med krevende sykdommer eller diagonser som det tar lang tid å bli friske fra. Så for oss som jobber i Barne- og ungdomsprogrammet er det aller viktigste å ha fokus på det friske i barnet, og ivareta det. Man er ikke diagnosen sin. Så her skal barn få være barn, de skal få være med på noe og kjenne mestringsfølelse, forteller Anders Brørby.

-Det er veldig fint å høre på, sier Karterud, for det er akkurat slik vi opplevde det da vi var på besøk her også. Det oppleves som en veldig positiv plass som har fokus på å gjøre tiden best mulig for barna som er her inne.

En svært hyggelig seansen ble avsluttet med at Karterud inviterte til kamp på Jordal når sesongen er i gang igjen.

-Dere er mer enn velkomen til å ta med barna på kamp hos oss, det hadde vært hyggelige å ha dere på tribunen. Og så tar jeg med meg noen av gutta og besøker dere igjen seinere, avslutter Karterud.

Om du også fikk lyst til å bidra til barna på Fritidsklubben på Rikshospitalet kan du gjøre det med gavekort. Ta kontakt med aktivitetsleder Anders Brørby på mail [email protected]

Mette Winther
Generalpartner
Hovedpartnere