-Jeg har savnet Norge
Publisert: 2024-05-22
SIGNERING
Tim McGauley er glad for å være tilbake i favorittlandet, og ser frem til å slutte seg til resten av Vålerenga-troppen i slutten av juli.

LES OGSÅ: TIM MCGAULEY KLAR FOR VÅLERENGA

-Jeg elsket virkelig å være i Norge. Det var en kul opplevelse, og Norge er absolutt favorittlandet blant de jeg har spilt hockey i, forklarer McGauley.

28-åringen er født i Wilcox, en mindre landsby med rundt 270 innbyggere sør i Saskatchewan, Canada. Området ligger ikke langt unna grensen mot USA og statene Nord-Dakota og Montana.

McGauley bemerket seg tidlig som en målscorer utenom det vanlige.

I sin andre sesong i den lokale ungdomsligaen (U15) sto han for smått utrolige 103 poeng på 26 kamper, fordelt på 57 mål og 46 assist.

Etterhvert ble det juniorhockey i WHL, der McGauley spilte fem sesonger for Brandon Wheat Kings..

Klubben ble sluttspillmestere i 2014/15-sesongen, der McGauley brøt den magiske 100-poengslinja da han satte 42 mål og leverte 63 målgivende på 72 kamper - tilsammen 105 poeng.

Han ble naturligvis lagt merke til, og signerte sin første NHL-kontrakt med Washington Capitals i oktober 2015.

Dessverre ble han skadet under oppkjøringen til sesongen med Capitals, og dermed fulgte i stedet fire sesonger i AHL og ECHL før han tok turen over dammen og endte i Fredrikstad sesongen 2020/21.

-Jeg hadde aldri vært i Skandinavia før jeg kom over til Stjernen. Det første jeg la merke til i Norge var at alle folkene her var veldig hyggelige. Det var samtidig uvant at det ble tidligere mørkt om kvelden enn det jeg var vant til, men landskapet, fjordene og menneskene gjorde at jeg trivdes veldig godt, sier McGauley.

Sesongen 2020/21 påførte Stjernen Vålerenga ett av de verste nederlagene i historien, da Fredrikstad-laget vant hele 8-1 i desember 2020.

KJØP SESONGKORT TIL 2024/25 - KLIKK HER!

McGauley bidro på hele fem av målene fra kampen, fordelt på fire assist og en scoring.

-Jeg husker den norske ligaen som en bra liga. Jeg hadde mange gode opplevelser i Stjernen, men det var et lag som havnet midt på tabellen, og det var kjipt å tape kamper. Jeg er en fyr som elsker å vinne og hater å tape, så jeg husker de øverste lagene med Vålerenga, Storhamar og Stavanger som veldig gode lag. For å vinne ligaen i Norge må du slå disse lagene, og det var det vi sleit med i Stjernen, men jeg likte både klubben og ligaen veldig godt, sier canadenseren.

God kjennskap til både Norge og europeisk hockey trekkes også frem som positivt av Vålerengas sportssjef Anders Myrvold.

-Jeg kartlegger markedet hele tiden og følger spesielt med på toppspillerne alle de europeiske ligaene hele tiden. I tilfellet med Tim ble det ganske raskt interesse begge veier. Det som veier opp sammenlignet med andre spillere i hans kategori er blant annet at han har spilt 21 kamper i Norge tidligere, og kjenner både landet og ligaen godt. Da vet han hva han går til, og kommer raskt inn i spillergruppa og spillestil på bakgrunn av at han har flere sesonger i europeisk hockey. Det er en klar fordel, sier Myrvold.

SE HØYDEPUNKTER FRA MCGAULEYS TID I NORGE HER:

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere