Mye kan avgjøres i januar
Publisert: 2024-01-05
Lørdagens toppkamp på Jordal Amfi er bare èn av flere kamper i januar som langt på vei vil avgjøre årets serie.

KJØP BILLETT TIL VIF - OILERS HER - OBS! SNART UTSOLGT!

Storhamar, Stavanger og Vålerenga møtes alle i januar. De to førstnevnte møter hverandre to ganger, mens Vålerenga skal opp mot Stavanger Oilers lørdag 6. januar, før Storhamar gjester Jordal Amfi lørdag 20. januar.

Dermed kan årets første måned fort bli direkte avgjørende for plasseringene på toppen av tabellen, og dermed også fordelene dette gir for det kommende slutttspillet.

-Januar er måneden som langt på vei vil avgjøre serien, og det blir tøffere og tøffere å vinne jo lenger sesongen går, sier assistent-trener i Vålerenga, Mats Trygg.

-Vi må steppe opp, for jo nærmere sluttspillet kommer jo vanskeligere blir de tre poengene å ta. Vi skal opp mot topplagene, også ser man at de andre lagene begynner å sette seg og finne formen. Ta for eksempel Stjernen, Sparta og Frisk Asker, som er klart vanskeligere å spille mot etter jul enn før jul, sier Trygg.

Frisk Asker er motstander i Jordal Amfi torsdag 25. januar, mens Stavanger er motstander både lørdag på Jordal, lørdag 3. februar i DNB Arena samt i siste hjemmekamp denne sesongen 7. mars.

Måneden inneholder også tøffe bortekamper mot både Sparta og Stjernen for Vålerengas del.

KJØP BILLETT TIL VIF - OILERS HER - OBS! SNART UTSOLGT!

Det er ventet at veldig mange Vålerenga-supportere vil reise over til Stavanger 3. februar da kampen sannsynligvis vil ha stor betydning for avslutningen på sesongen.

-Det blir helt klart en tettere serie etter jul, sier Trygg.

I morgen står han på Vålerengas trenerbenk med et forventet publikumstall på over 5000 i ryggen når Stavanger Oilers gjester Jordal Amfi for første gang denne sesongen.

Selvtilliten er på topp etter gårsdagens seier over Lillehammer.

-Vi må være forberedt på at det kommer en gjeng som virkelig vil vinne. Vi har spilt to bra kamper mot de i år, men ikke vunnet ennå, så vi vil gjerne vise at vi kan slå dem, og spesielt på hjemmebane med vårt publikum på tribunen, sa hovedtrener Fredrik Andersson etter seieren over Lillehammer.

LES OGSÅ: BLI EN DEL AV MAGIEN!

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere