Shampo-nevø debuterer for Vålerenga
Publisert: 2024-02-28
På lik linje med Espen «Shampo» Knutsen debuterer Mikkel Eriksen for Vålerengas A-lag i en alder av kun 16 år.

SE NRK-INNSLAG FRA DEBUTKAMPEN TIL SHAMPO LENGER NED I SAKEN

Eriksen vil få sin debut for A-laget når Vålerenga møter Comet i Jordal Amfi i morgen.  Kampstart er kl 18:30. 

KJØP BILLETTER TIL KAMPEN HER

  Eriksen, som er sønn av Espen Knutsens søster,  er da 16 år, 5 måneder, og 16 dager, mens Espen Knutsen var 16 år, 8 måneder og 25 dager da han debuterte 6. oktober 1988, i Vålerengas serieåpning mot Trondheim (TIK).

"Shampo"s debutkamp huskes også godt ettersom mangeårig Vålerenga-keeper Jim "Jimmer`` n" Marthinsen hadde forlatt klubben året før, og returnerte som førstekeeper for Trondheim (TIK).

Han kunne imidlertid ikke stanse Espen Knutsen fra å score to mål i kampen som endte 5-5.

Forventningene til nevø Mikkel Eriksen er litt mer dempet.

  -Mikkel er en fremadstormende spiller som har store ambisjoner om å nå langt. Han er teknisk god med offensive kvaliteter, og nå skal han få kjenne på det øverste nivået i Norge. Han går fra å spille mot gutter til å spille mot voksne menn, og den overgangen er alltid litt stor. Derfor skal han få litt tid og tålmodighet til å tilpasse seg, sier sportssjef i Vålerenga, Anders Myrvold.   

Eriksen har produsert vanvittig godt med målpoeng for Vålerengas U16 og U18-lag, og returnerte nylig fra spill for Örebros J18-lag. Her scoret han elleve mål og hadde elleve målgivende (22 poeng) på kun 10 kamper. 

HER DEBUTERER «SHAMPO» FOR VÅLERENGA (bilder fra Nrk):

Hovedtrener Fredrik Andersson har denne sesongen staket opp veien til A-laget for flere av klubbens yngre spillere, og er bevisst på at dette er veien å gå.

-Juniorene har vist flere ganger at de håndterer dette nivået på en bra måte. Utviklingen av våre spillere på Wang er veldig bra, og viser at vi har et bra produkt i dette samarbeidet som vi kan bygge videre på. Dette er veldig viktig for Vålerenga på sikt. En ting er å hente inn spillere utenfra, men vi ønsker å ha en kjerne av spillere som «er Vålerenga» og som alltid har vært Vålerenga. Gjerne de som er oppvokst her og vet hvordan klubben fungerer. Da tror jeg vi som lag blir sterkest, sier Andersson, og får god støtte fra sportssjef Myrvold:

-Det å sikre at våre unge talenter blir ivaretatt og har en klar utviklingstige i klubben er selve hjertet av driften i Vålerenga. Å dyrke frem egne spillere er ikke bare en stolt tradisjon, men også en nøkkelfaktor for suksess. Vi tror på å investere i våre egne spillere, gi de rom til å blomstre i en profesjonell treningshverdag og dermed bidra til å bygge en bærekraftig fremtid. I Vålerenga jakter vi ikke bare seire på isen, men også seire i form av å dyrke frem fremtidige klubblegender fra våre egne rekker, sier Myrvold.

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere