På sporet av noe stort
Publisert: 2023-10-23
Han klarer å finne veien med t-banen fra Jordal Amfi til Frognerparken, og har produsert 12 poeng på de elleve første kampene. Christopher «Bengan» Bengtsson nye tilværelse på Oslo Øst går på skinner.

Formiddagstreningen er unnagjort, og lunsjen fortært på Jordal Amfi. Bengtsson, som for to måneder siden ble lansert som «en skøytesterk forward med alle kvaliteter som skal til for å bære spillet gjennom midtsonen», har tilpasset seg både spisetider, isflate og spillesystem, og har rukket å bli godt kjent i hovedstaden.

I konkurranse med klubber fra både SHL og Norge valgte Bengtsson Vålerenga som sin neste arbeidsgiver under sommerferien. Han hadde da vært på radaren til sportssjef Anders Myrvold og hovedtrener Fredrik Andersson i lengre tid.

I august var han på plass, og ble positivt overrasket.

-Først og fremst syntes jeg det var en utrolig fin arena med alle fasiliteter og bra garderobe. Alt var på plass, og det var veldig profesjonelt med dyktige folk både rundt laget og i administrasjonen. Jeg ble veldig godt tatt i mot og ivaretatt, og merket med en gang at det var en sterk forening med mange bra folk, sier Bengtsson.

Fra boligen på Galgeberg tar det mindre enn fem minutter å spasere bort til arbeidsplassen på Jordal Amfi, og t-bane-nettet er for lengst kartlagt.

-Ja, ja, självklart, svarer «Bengan» på direkte spørsmål om han ville klart å komme seg kollektivt fra Jordal Amfi til Frognerparken på kort varsel.

-Jeg og samboeren har reist mye rundt med t-banen siden vi kom. VI har funnet de forskjellige t-banelinjene, og jeg tror jeg nå klarer å komme meg til de fleste stedene i sentrum. Jeg er fra Stockholm og er vant til å bo i en storby. Det er noe av det som gjør at vi trives i Oslo også. Det er heller ikke langt å gå fra der vi bor og ned til sentrum, fortsetter han.

På isen har han også funnet veien over fra stor svensk isflate til Jordal Amfis NHL-størrelse. Forskjellen er en meter i lengden, og fire meter i bredden, fordelt på at Jordal er lengre og smalere (61x24m) enn isflatene i SHL (60x30).

-På en liten rink blir det ikke det samme spillet med pasning på bladet hele tiden. I Sverige er det mer kontrollert og pasningene kommer på bladet, men på en liten rink må man chippe frem pucken for der finnes ikke de flatene man kan spille på hele tiden. Man ser også i NHL at det ikke er alltid man får pasningene på bladet. Der går det naturligvis også mye fortere, men det blir litt sånn på liten is, sier Bengtsson.

Likevel står han med 12 poeng på 11 kamper for et Vålerenga-lag som etter helgens seier over Lillehammer inntok andreplass på tabellen med kun Storhamar foran seg. Lagene møtes forøvrig i Jordal Amfi 4. november, og hallen er allerede halvveis utsolgt. Rivaliseringen de to klubbene i mellom var noe av det første Bengtsson merket seg som Vålerenga-spiller.

-Det merkes at det er en stor rival i Storhamar. Det snakkes mye om de kampene. Mot Frisk er det også litt rivalisering, men det var større trykk mot Storhamar. Veldig synd at vi ikke gjorde en bra kamp der, men jeg har tro på at vi skal ta de på hjemmebane, sier Bengtsson.

Mot Stjernen i Jordal Amfi torsdag satte han 4-2 for Vålerenga da kampen sto og vippet. Lørdag kom han rett fra utvisningsboksen og utlignet til 1-1.

Det fører han opp på en niendeplass totalt i ligaen. Delt med Mika Partanen (4-+8) og med kun Mathis Olimb (5+9) på syvende plass foran seg av Vålerenga-spillere.

-Jeg hadde vel ikke noen mål om antall poeng da jeg kom hit, men jeg er her for å produsere og det var det jeg ble hentet hit for. Så jeg håper det løsner enda mer, og jeg mener selv jeg kan produsere mer enn det jeg gjør nå. Det handler også om å finne kjemien med rekkekameratene, noe jeg gjør hver dag på trening. Jeg har høyere krav til meg selv enn det andre har, så dette er en bra start, men jeg føler jeg har mye mer å gi, avslutter Bengtsson.

LES OGSÅ: FIKK «HISTORISK» DRAKTNUMMER

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere