Festningen skal forsvares!
Publisert: 2023-11-26
-Har vært et mål denne sesongen, sier assistent-trener Mats Trygg om klubbrekorden som kan tangeres i ettermiddag - og med seier slås kommende lørdag.

Kl 17:00 i dag droppes pucken i Jordal Amfi og årets ellevte hjemmekamp er i gang. Lillehammer er allerede slått både hjemme og i Eidsiva Arena tidligere denne sesongen.

Med seier i dag vil Vålerenga tangere klubbrekorden på elleve strake hjemmeseire fra og med serieåpningen.

Lørdag kan den ryke, når Lørenskog gjester Jordal Amfi.

LES OGSÅ: SØNDAG KAN HISTORIEN GJENTAS

-VI er stolte av dette. Det viser at vi gjør noe bra. Vi snakket også om det før sesongen at vi ønsker å skape en borg her, og være ubeseiret lengst mulig i Jordal Amfi, sier assistent-trener Mats Trygg, som mener dette bare blir viktigere utover i sesongen.

-Den følelsen er noe vi tar med oss hele veien frem til sluttspillet kommer. Føler du deg ubeseiret og sterk på hjemmebane vil det hjelpe oss i sluttspillet også, sier Trygg.

Fire spillere manglet til dagens spillermøte, og er ikke med i troppen til oppgjøret mot Lillehammer.

LES OGSÅ: SESONGENS ELLEVTE HJEMMESEIER?

Gabriel Koch, Daniel Rokseth, Diddik Nøkleby Svendsen og Mark Auk er ute, der sistnevnte har startet rehabiliterings-treningen og ligger foran alle prognoser for comeback på isen. Likevel vil han være utenfor spill på denne siden av jul.

De øvrige spillerne ventes tilbake på is innen kort tid.

Vålerenga har ett nederlag på de fem siste kampene (Oilers borte sist tirsdag), mens Lillehammer kommer fra tre strake tap. De to siste for formlagene Sparta og Storhamar.

-Lillehammer er et skøytesterkt lag med masse offensiv kraft og gode ferdigheter. De tok Storhamar til en hard batalje i forrige kamp, så de kan ikke undervurderes, advarer Trygg.

Nøkkelspillere

Thomas Olsen står med hele 14 scoringer for Vålerenga, mens Alexander Reichenberg har puttet elleve for Lillehammer. Mathis Olimb er Vålerengas beste servitør, der han har levert 19 målgivende så langt. Det er fem pasninger mer enn Lillehammers beste; Derian Plouffe.

Nøkkeltall

Vålerenga har scoret i snitt 4.55 mål pr kamp, mot Lillehammers 2,79. Bakover har Vålerenga veldig gode tall med kun 1,95 innslupne pr kamp. Lillehammer har 3,21. Tabellmessig ligger Vålerenga på andre plass før kampen begynner med 51 poeng og hele 52 pluss-mål på 20 kamper. Lillehammer er lokalisert på femteplass med 24 poeng på 19 kamper, og en negativ målforskjell på -8.

Kampen mot Lillehammer er Vålerengas femte kamp på ti dager. -Vi fikk tatt en fridag fredag med frivillig trening og felles lunsj, så vi har fått hvilt oss litt. Vi var klar over det på forhånd at denne uken ble tøff og viktig, men nå har vi to dager fra forrige kamp, så jeg ser ingen utfordring i dette, avslutter Trygg.

Billetter til Vålerenga - Lillehammer kan du kjøpe her, eller i billettluka på Jordal Amfi ved siden av inngang 2 A.

Kampen vises på TV2 Play

Kyrre Merg
Generalpartner
Hovedpartnere