• Hovedpartnere

    Partnere

Slik samarbeider WANG og Vålerenga

"Det som gjør samarbeidet mellom Vålerenga og WANG så bra, er at begge aktørene ønsker å legge til rette for at utøverne skal lykkes både akademisk og sportslig"

Vålerenga og WANG har lenge hatt en bra samarbeid, hvor unge talenter har fått muligheten til å kombinere idrett og skole på en unik måte. Jørgen Karterud, Sondre Olden, Colin Spaberg Olsen, Thomas Olsen, Filip Lalande, Tobias Breivold og Martin Røymark, er noen av dagens a-lagsspillere som har gått nettopp denne veien.

I tillegg til etablerte spillere, er også trenere fra klubben involvert i samarbeidet. En av dem er u21s hovedtrener, Simon Stolt Wang.

– Det som gjør samarbeidet mellom Vålerenga og WANG så bra, er at begge aktørene ønsker å legge til rette for at utøverne skal lykkes både akademisk og sportslig. Kommunikasjonsflyten er god, tilretteleggingen fra begge parter er bra, og spillerne får det vi mener er en optimal hverdag i forhold til å utvikle seg og prestere godt, sier Stolt Wang.

Hans rolle i samarbeidet med WANG er delt med flere trenere. Hovedoppgaven er å følge opp spillerene både på is og utenfor. Det som prioriteres høyest er samsvaret mellom det akademiske i skolen og det sportslige på isen, for å gi utøverne en optimal totalpakke.

– Dette innebærer dialog med de andre trenerne og utøverne, samt med lærene på skolen. I og med at jeg er klubbtrener for u21, gir det meg muligheten til å følge opp utøverne jeg har til daglig enda tettere.

Rent praktisk innebærer det at utøverne får jobbet med de samme tingene trenerne mener er viktig både på morgenen med WANG og på kveldstid i klubb - uavhenging av hva som må jobbes med.

– Vi ser definitivt verdien av dette samarbeidet, da vi som både skole og klubb er opptatt av å utdanne utøverne/elevene til å bli bra mennesker. Med det verdigrunnlaget i bånn, jobber begge aktørene hardt for hele tiden å fornye og forbedre vilkårene for den enkelte. Dette gjør at forholdene ligger til rette for sportslig og akademisk suksess på sikt, og nettopp denne faktoren er med på å motivere begge aktører til å jobbe hardt for å hele tiden forbedre oss.

For ikke lenge siden utvidet også WANG tilbudet sitt til også å gjelde ungdomsskoleelever. 2003-kullet, med blant annet Leo Halmrast, var de første til å gå ungdomsskolen på WANG Ung. Simon Stolt Wang beskriver dette som et tiltak som er på å fremme alt de ønsker å oppnå.

– Det at vi har muligheten til å påvirke flest mulig lengst mulig, mener vi er med på å danne dette verdigrunnlaget enda tidligere, og gir utøverne/elevene muligheten til å bli godt skolert i enda tidligere alder enn før. Reisen på WANG starter tre år tidligere, og hele løpet blir da forlenget til totalt seks år. Dette er helt avgjørende for at vi skal oppnå målet vi har med samarbeidet, og som nevnt er dette at utøverne/eleven blir bra mennesker, og lykkes med den veien de velger videre etter skoleløpet. Jeg er selv trener på WANG Ung, og ser lyst på fremtiden for elevene som går der.

En av WANG Ung-elevene er Lukas Finckenhagen fra 2006-kullet. Han startet ungdomsskolen i fjor, og går nå sitt andre år på skolen. Samtidig som han gikk sitt første år på WANG Ung, spilte han sin første sesong i Vålerenga.

For ham var muligheten til å kunne kombinere skole og trening var en viktig faktor for valget han tok.

– Jeg har alltid visst det er en fin klubb å spille i. Vålerenga er proffe på å utvikle unge spillere til et høyt nivå, sier 14-åringen.

Han forteller at nye Jordal Amfi gir en ekstra motivasjon. Det er kulere å spille der, og han får enda mer lyst til å komme seg opp på a-laget. 14-åringen spiller sin andre sesong for u16, og har også fått prøvd seg på u18-laget denne sesongen. Som de aller fleste drømmer han om å en gang spille i NHL.

– Drømmen her i Norge er å spille for en stappa full arena på Jordal og ta «bøtta». Vålerenga er en gammel klubb med masse historie, og man blir stolt av å spille for klubben.

En av de han ser mest opp til i klubben er Leo Halmrast, og håper å få muligheten til å spille sammen med han en gang. Halmrast nå er på utlån til Grüner, men fortsatt er en del av klubben. At unge talenter kan få utvikle seg på den måten, synes Finckenhagen er bra.

Akkurat som Finckenhagen, har også Halmrast gått veien via WANG. Det samme gjør storebror Herman Finckenhagen, som spiller for Vålerengas u21-lag. Han er inne i sin fjerde sesong i klubben, og går på WANG Toppidrett.

Når Lukas er ferdig med ungdomsskolen, kommer han til å fortsette videregående på WANG Toppidrett. Han har fått et godt inntrykk av storebror, og er selv veldig fornøyd med kombinasjonen på Ung.

– På WANG får du trent på nye ting og kommer litt ut av komfortsonen. Man lærer nye ting både på og utenfor isen man kan dra med seg videre.

Født 2008 søk WANG Ung Oslo innen 1.mars

Født 2005 søk WANG Toppidrett Oslo innen 1.mars