• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
I dag 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr

Kombiner skole og ishockey med WANG

– På en skole uten idrettsfravær ville ikke dette gått. Da hadde jeg fått alt for mye fravær, sier Sander Frøberg.

Vålerenga Ishockey og WANG Toppidrett har lenge hatt et godt samarbeid. Flere av våre spillere har gått videregående på WANG samtidig som de har spilt for både aldersbestemte lag og a-laget.

– Jeg har valgt å gå på WANG gjennom disse tre årene fordi det er den beste skolen til å kombinere idrett og skole. De er flinke til å ta hensyn til at elever legger mye i sin idrettshverdag, og vi får gyldig fravær om det er turer med landslag eller klubblag, sier Sander Frøberg.

Frøberg og lagkamerat, Leo Halmrast, forteller at de ikke hadde fått hverdagen til å gå opp, om det ikke var for det gode samarbeidet.

Tilrettelagt hverdag

Gutta starter dagen med frokost på Jordal rundt klokka 08.30. Deretter er det fys-trening på SATS, før istrening 10.30. Når istreninga er ferdig, drar de på skolen, der de er til 15.30.

– Om jeg hadde gått på en vanlig skole, hadde ikke en vanlig hverdag for meg gått, sier Leo Halmrast.

– Vi trener til rundt 12.00 og er på skolen 12.45. Da har jeg mista to timer skole. Det hender at jeg må gå tidligere for eventuelle kamper eller treninger med u21 også. På en skole uten idrettsfravær, ville ikke dette gått. Da hadde jeg fått alt for mye fravær, sier Sander Frøberg.

Tett oppfølgning fra lærere

Frøberg forteller at WANG er flinke til å tilrettelegge for treninger med a-laget på dagtid. Lærerne gir elevene informasjon om hva de har gått gjennom i de timene de er borte.

– Fordelene med WANG er at jeg kan trene med a-laget om morgningene og komme litt senere på skolen, men fortsatt ikke få fravær. Jeg har også en tett dialog med lærere, sier Halmrast.

For Halmrast og Frøberg var det viktig å kunne kombinere skole og ishockey når de skulle velge skole. Valget for begge falt på WANG Toppidrett, noe de ikke angrer på i dag.

– Jeg anbefaler stert WANG til alle, uansett om du trener på ugunstige tider eller ikke. WANG har også veldig bra treninger, som gjør det til en bedre hockeyspiller. De har mer fokus på de små tingene man trenger for å bli en komplett hockeyspiller, sier Leo Halmrast.

Åpen dag: Onsdag 29. januar fra 14.00 til 20.00 er det åpen dag på WANG Studiespesialiserende og WANG Toppidrett.

Ønsker du å søke opptak til WANG, kan du gjøre det her. Søknadsfristen er 1. mars for alle nye elever.