• Hovedpartnere

    Partnere

Tirsdag Tir 22 Februar Feb
Torsdag Tor 24 Februar Feb
Lørdag Lør 26 Februar Feb
Tirsdag Tir 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lørdag Lør 5 Mars Mar
Tirsdag Tir 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Søndag Søn 13 Mars Mar
Tirsdag Tir 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lørdag Lør 19 Mars Mar
Mandag Man 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar

Fredrik Andersson ny hovedtrener i Vålerenga

Det er med stor glede vi kan fortelle at Fredrik Andersson er Vålerengas nye hovedtrener.

De siste ukene har det vært stort engasjement og mye spekulasjoner om hvem som skal være hovedtrener for Vålerenga neste sesong, og nå er det endelig klart. Fredrik Andersson har erfaring både som spiller, speider og trener på øverste nivå i Sverige, og kommer nå sist fra rollen som trener i SHL-klubben Timrå. Der har Andersson vært hovedtrener de siste 5 sesongene, men nå er altså 54-åringen klar for Vålerenga. Og han forteller oss at han gleder seg til å komme til klubben.

«Vålerenga er en klubb som har alle muligheter for å kunne være med å vinne mesterskapet hvert år, og det er akkurat en sånn type utfordring som jeg søker og som jeg ønsker å lykkes med. Det, sammen med at Anders Myrvold tidlig var i kontakt med meg og virkelig viste at de trodde at jeg var rett mann som hovedtrener for klubben, gjorde at det ble veldig interessant og en lett avgjørelse å ta» sier Andersson.

Andersson, som ble kåret til Coach of the Year i Sverige i 2021, har naturligvis også gjort seg tanker rundt laget. «Når jeg ser på laget ser jeg et lag med en bra stamme av eldre spillere, og også yngre spillere som jeg håper jeg skal kunne være med å utvikle til bra elitespillere sammen med det øvrige lederteamet rundt laget. Det var også med på å gjøre det lettere å ta avgjørelsen om å velge Vålerenga.»

Lang og intens prosess «Helt fra starten av april, da både hovedtrener og sportsjef forlot sine poster i Vålerenga har det vært lagt ned en omfattende og grundig jobb for å fylle disse to rollene. Ønsket har hele tiden vært å få inn en erfaren trener med stor kunnskap med bakgrunn fra en proffliga,» forteller Anders Myrvold som representerer sportslig utvalg.

Myrvold sier videre at de er svært fornøyde med signeringen av Andersson, og tror han vil løfte klubben videre. Han sier: «Etter lang dialog og mye research føler vi oss heldige som har fått landet Fredrik Andersson på en 3 års avtale. Vi tror Fredrik med sin kunnskap, hockeyfilosofi og profesjonalitet vil løfte klubben og A-laget til nye høyder.»

Myrvold trekker også fram viktigheten av samarbeidet mellom styrene i Vålerenga Ishockey AS og Vålerenga Ishockey Elite for å lykkes med signeringen av Andersson. «Uten det gode samarbeidet som har vært mellom styrene i denne prosessen ville ikke denne signeringen vært mulig,» avslutter Myrvold.

«Det kreves hard jobbing fra alle» At klubben alltid har høye ambisjoner før en sesong er ikke noe nytt, og slik er det også for den kommende sesongen. Men Andersson er tydelig på at det kreves hard jobbing av alle for å nå målene man setter seg. «Jeg ser virkelig fram imot neste sesong - det finnes et stort potensial og jeg vet at ambisjonen er høye i klubben. Men jeg vet også at det kommer til å kreves utrolig hard jobb fra oss alle både i og rundt klubben, for det er kun sammen man kan nå fremgangen man ønsker. Vi skal være tålmodige, og jeg er overbevist om at vi skal få det til,» sier Fredrik Andersson På spørsmålet om hva slags type hockey vi kan forvente oss framover svarer Fredrik: «Jeg vil at vi skal spille en energifylt hockey med bra tempo, men også med et bra forsvarsspill med en tydelig struktur»

Avslutningsvis kommer Andersson med en hilsen til Vålerengafansen. «Jeg håper naturligvis også at supporterne våre kommer og hjelper oss i neste sesong, for de betyr utrolig mye! Energien de kan gi oss fra tribuneplass kan være avgjørende i visse kamper for å hjelpe oss å yte det siste lille ekstra som skal til få å vinne en kamp. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med sesongen 22-23»

Vi ønsker Fredrik Andersson hjertelig velkommen til Vålerenga, og kan vel alle skrive under på at vi også gleder oss til at neste sesong skal komme i gang.