• Hovedpartnere

    Partnere

Sondre Olden fortsetter karrieren i Sveits

28-åringen har signert med HC La Chaux-de-Fonds i den sveitsiske ligaen

Sondre Olden vendte tilbake til Vålerenga denne sesongen, etter flere år i utlandet. Pandemien førte til stor usikkerhet rundt spill i ulike ligaer, og Olden fant en trygghet i gamleklubben fra Oslo øst. For 28-åringen var ønsket og planen å returene til spill i utlandet, etter det som ble en kort og krevende sesong her til lands.

– Før vi signerte Sondre før sesongen 20/21, var Sondre tydelig på at han ønsket å komme seg ut i Europa igjen. Han har vært en bra ressurs for oss, men vi er glade på hans vegne, og takker Sondre for innsatsen, sier sportssjef, Frikk Juell.

Nå er det klart at Olden blir å se i HC La Chaux-de-Fonds neste sesong.

Olden forteller at han vært i kontakt med klubben over lengre tid, og at de i flere år har forsøkt å få landslagsspilleren med i troppen. Nå var tiden innen for å prøve seg i den sveitsiske ligaen, en liga han ikke har stor kjennskap til fra før.

– Det er fortsatt usikkerhet rundt økonomien blant klubbene rundt om i Europa, og her fikk jeg et godt tilbud. Mathias Trettenes skrøyt mye av laget, og da var det ikke mye å tenke på for min del, sier Olden, som blir lagkamerat med landslagskollega og tidligere Stavanger-spiller, Trettenes.

Før den ferske HC La Chaux-de-Fonds-spilleren inntar plassen i garderoben i Jurafjellene, skal han prøve seg i nok en ukjent liga. Nylig ankom han England og Yorkshire, der han skal spille for Sheffield Steelers ut sesongen. Også der blir han lagkamerat med en nordmann, nemlig Adrian Saxrud Danielsen.

Sesongen her hjemme ble ikke slik Olden og resten av hockeynorge hadde ønsket, med beskjeder fram og tilbake, pauser, avbrekk og et skadeopphold for 28-åringen.

– Til tross for mye surr, synes jeg Vålerenga håndterte situasjonen bra. Vi trente bra, og det er alltid gøy å henge med gutta i Oslo. Det var synd å ikke få oppleve fullsatt Jordal, men jeg fikk jo spilt noen kamper i nye Jordal. Det kommer til å bli sinnsykt bra med folk på tribunen, det blir noe helt annet, sier Olden.

Vi ønsker Sondre Olden lykke til i utlandet, og håper å se han i et fullsatt Jordal Amfi i framtida.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Vil du "bli en del av laget", motta informasjon angående klubben og laget som er relevant for deg, kan du registrere deg her