Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr

Tap i serieåpningen

Ingen heldig start på sesongen for iskrigerne

Det gikk ikke veien for våre karer i lørdagens serieåpning. Trener Kenneth Larsen forteller at vi var litt unøyaktig i pasningsspillet framover og rotete i forsvar, det er ting vi kan endre på og jobbe videre med. Resten av intervjuet ser du her.

Før referatet starter gratulerer vi Pontus Finstad og Mika Partanen med debut i offisiell kamp for klubben. Velkommen, karer.

Første periode

Kampen starta i et høyt tempo der begge lagene ønska å markere seg. Stjernen klarte å tilrive seg et lite overtak før vi er litt klønete i et bytte og får utvisning for seks mann på isen.

06.32 Overtallspillet klarer ikke Stjernen å utnytte men de scorer sekundet etter vi ble fulltallig. Niskakangas scorer fra skrå vinkel assistert av Cangelosi.

Vi overtar etter baklengsmålet men til tross for flere gode sjanser klarer vi ikke å utligne mot hjemmelaget. Så skjer det som ikke skal skje:

10.20 Stjernen setter sitt andre mål etter lite kontant forsvarsspill av oss. Andersen med målet, Mikalsen og Hafsmoe med assist.

En tung start på kampen og sesongen for iskrigerne.

Ingen stor periode av oss men perioden var likevel jevn og vi burde ha scora vi også. Det klarte vi imidlertid ikke og perioden ender 2-0 i Stjernens favør. Skuddstatistikk 16-12

Andre periode

Også denne perioden starta med tidlig utvisning til oss men vi klarte å ri av utvisningen denne gangen også - helt uten å slippe inn rett etterpå. Stjernen fortsetter å føre kampen da de vinner duellene og vi er ikke helt oppe og nikker i sesongstarten.

Halvveis i kampen står vi med åtte utvisningsminutter og Stjernen 0 og da har vi i alle fall ikke gjort det enklere for oss sjøl selv om vi ikke har sluppet inn mål i undertall så langt.

I siste halvdel av perioden har vi satt mer fart på skøytene og får med oss to overtall grunnet tripping og i det andre overtallet skulle det skje:

36.03 Stefan Espeland får fulltreff på avventende utvisning og setter inn reduseringa med et rapt håndleddskudd i lengste kryss. Vakkert! Mathis Olimb med assist.

Martin Røymark får skutt av stålet på skøyta i defensiv sone i undertall og kommer seg ikke av isen så vi er effektivt tre mot fem men Stjernen klarer ikke å utnytte det, dermed ebber perioden ut med 1-0 til oss i perioden, 2-1 til dem i kampen. Skuddstatistikk 7-13

Referenten synes vi spiller oss opp i løpet av perioden og det holder til at vi får knappa inn forspranget deres fra første periode, Vi har langt mer inne enn det vi har vist så det er full fyr i teltet før den siste perioden. Dette er på ingen måte over.

Tredje periode

Tobias “Tuben” Breivold tar plass i målet vårt før periodestart. Steffen Søberg ble igjen i garderoben av grunner som ikke er kjent når dette referatet skrives.

Vi starter den tredje perioden bra og trykker på for utligning men spiller oss ikke fram til de store farlighetene foran Stjernens målvakt. Det er vi som dominerer og Stjernen presses bakover.

Samtidig er Stjernen frampå og skaper farligheter foran Breivold innimellom. Halvveis i siste periode står 2-1 seg fortsatt.

Vi får en utvisning med i overkant av åtte minutter igjen på klokka men oppofrende og sterkt undertallspill nekter Stjernen å etablerer seg i vår sone.

Så pådrar vi oss en ny utvisning med 2.09 igjen på uret og da blir utfordinga med å sette inn utligning for å få forlengning formidabel.

Vi tar ut keeper med 40 sekunder igjen for å få fem mot fem men det nytter ikke. Stjernen setter 3-1 i åpent mål sekundet før tiden går ut. Skuddstatistikk 6-7 Totalt 29-32

Vi er vant til at prestasjonene varierer for alle lag i de første serierundene før laget får satt seg skikkelig og dette var ingen toppkamp av oss. Samtidig deles det ikke ut noe som helst utover tre poeng i første serierunde. De poengene tok Stjernen.

Boxscore

Vi kan langt bedre enn dette og er meget interessert i å vise det på torsdag da vi tar i mot Frisk Asker på Jordal Amfi. Vi kan slippe inn 2500 tilskuere og vil veldig gjerne ha deg på tribunen i sesongens første hjemmekamp. Billetter kjøper du her.

Få med deg det siste om laget og kampene ved å motta vårt nyhetsbrev, REGISTRER DEG HER