• Hovedpartnere

    Partnere

Lørdag Lør 23 Mars Mar
Søndag Søn 31 Mars Mar
Tirsdag Tir 2 April Apr
Torsdag Tor 4 April Apr
Lørdag Lør 6 April Apr
Mandag Man 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Mandag Man 15 April Apr
Onsdag Ons 17 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Søndag Søn 21 April Apr
Tirsdag Tir 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lørdag Lør 27 April Apr

De første norgesmesterne

I 1960 vant Vålerengen sitt første Norgesmesterskap. Femtitallets store lag i Norge, Gamlebyen I.F. ble dyttet ned fra tronen. Med dette var paradigmeskiftet i gang, og det var et blå/rødt lokomotiv som skulle dominere norsk ishockey utover sekstitallet.

Det var stor spenning knyttet til Vålerengens ishockeygutter før sesongen 1959/60. Laget hadde utover femtitallet bygget seg gradvis opp til å bli en seriøs utfordrer til Gamlebyens hegemoni. Stammen i VIF-laget besto av spillere som vant juniorcupen i 1956. Et ungt fremadstormende lag med artister som Einar Bruno Larsen og Terje «Henger`n» Hellerud i spissen. Gamlebyen var fortsatt store favoritter før sesongen startet, men sultne utfordrere som Vålerengen, Tigrene og Skeid var klare for å gi G.I.F. kamp til døra. De øvrige lagene, Furuset, Sinsen, Hasle og Spartacus var levnet små sjanser.

I seriespillet spilte lagene en kamp mot hverandre. Altså ble det kun spilt syv serierunder før de fire beste lagene på tabellen skulle møtes i en sluttspillserie. Gamlebyen ble seriemestere denne sesongen da de slo Vålerengen 5-4 i en intens og spennende kamp på Jordal Amfi. Med et uavgjort resultat i denne kampen ville Vålerengen blitt seriemestere, men Gamlebyen satte inn seiersmålet kun fem(!) sekunder før sluttsignalet gikk. Men Vålerengen hadde vist Gamlebyen at de virkelig var til å regne med denne sesongen.

I sluttspillet, også kalt mesterskapsserien, spilte de fire beste lagene fra grunnserien doble kamper mot hverandre. Vålerengen kjørte hardt på og banket Tigrene 7-2 og 6-4, Skeid fikk stryk med sifrene 6-4 og 7-1, og Gamlebyen ble filleristet med 6-1. Før den siste og avgjørende kampen mot G.I.F. så lå alt til rette for at Vålerengen skulle bli Norgesmestere. VIF ville greie seg med alt annet enn tap med syv mål.

Den 4.mars 1960 ønsket daværende speaker på Jordal Amfi, Rolf Kirkvaag Sr, velkommen til «finalekamp» mellom Vålerengen og Gamlebyen i mesterskapsserien. Vålerengen entret isen proppfulle av selvtillit og klare for å vinne sitt første Norgesmesterskap foran de 4000 tilskuerne som hadde møtt opp.. I spillerboksen sto treneren Trygve «Tyten» Iversen og den lille maskotten Rune Spaberg Antonsen og motiverte spillerne spillerne underveis i kampen. Vålerengen anført av en meget god Einar Bruno Larsen gikk til første pause med 2-0 ledelse. Scoringene kom av nettopp Bruno og den robuste backen Tor «Jern-Gustav» Gundersen. Etter at andre periode var ferdigspilt var det ingen tvil, VIF ledet 5-1. Scoringene i andreperioden ble satt at Terje «Henger`n» Hellerud, Jan Roar Thoresen og kampens store spiller Einar Bruno Larsen. Bruno Larsen satte også in VIFs sjette mål i siste periode. Gamlebyen var beseiret. Vålerengen var Norgesmestere for første gang.

Norgesmestere for Vålerengen 1960: Einar Rath, Tor Gundersen, Bjørn Halmrast, Sverre Gundersen, Arild Olsen, Jack Trøften, Bjørn Johansen, Einar Bruno Larsen, Leif Eriksen, Jan Roar Thoresen, Terje Hellerud, Asbjørn Sørensen, Bjørn Olsen, Knut Stenberg og Roger Christensen.

*Backbrødrene Tor og Sverre Gundersen spilte samtlige minutter for Vålerengen i finalekampen mot Gamlebyen.

**Vålerengens maskot i mesterskapsserien i 1960, Rune Spaberg Antonsen, er bestefar til dagens iskrigere Colin og Calle Spaberg Olsen.