• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 2 Februar Feb
Torsdag Tor 13 Februar Feb
Lørdag Lør 15 Februar Feb
Torsdag Tor 20 Februar Feb
Søndag Søn 23 Februar Feb
Tirsdag Tir 25 Februar Feb
Lørdag Lør 29 Februar Feb
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lørdag Lør 7 Mars Mar
Torsdag Tor 20 August Aug
Torsdag Tor 27 August Aug
Tirsdag Tir 1 September Sept
Lørdag Lør 12 September Sept
Torsdag Tor 17 September Sept
Lørdag Lør 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lørdag Lør 10 Oktober Okt
Tirsdag Tir 13 Oktober Okt
Lørdag Lør 17 Oktober Okt
Tirsdag Tir 20 Oktober Okt
Lørdag Lør 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lørdag Lør 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 12 November Nov
Lørdag Lør 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lørdag Lør 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov

De første norgesmesterne

I 1960 vant Vålerengen sitt første Norgesmesterskap. Femtitallets store lag i Norge, Gamlebyen I.F. ble dyttet ned fra tronen. Med dette var paradigmeskiftet i gang, og det var et blå/rødt lokomotiv som skulle dominere norsk ishockey utover sekstitallet.

Det var stor spenning knyttet til Vålerengens ishockeygutter før sesongen 1959/60. Laget hadde utover femtitallet bygget seg gradvis opp til å bli en seriøs utfordrer til Gamlebyens hegemoni. Stammen i VIF-laget besto av spillere som vant juniorcupen i 1956. Et ungt fremadstormende lag med artister som Einar Bruno Larsen og Terje «Henger`n» Hellerud i spissen. Gamlebyen var fortsatt store favoritter før sesongen startet, men sultne utfordrere som Vålerengen, Tigrene og Skeid var klare for å gi G.I.F. kamp til døra. De øvrige lagene, Furuset, Sinsen, Hasle og Spartacus var levnet små sjanser.

I seriespillet spilte lagene en kamp mot hverandre. Altså ble det kun spilt syv serierunder før de fire beste lagene på tabellen skulle møtes i en sluttspillserie. Gamlebyen ble seriemestere denne sesongen da de slo Vålerengen 5-4 i en intens og spennende kamp på Jordal Amfi. Med et uavgjort resultat i denne kampen ville Vålerengen blitt seriemestere, men Gamlebyen satte inn seiersmålet kun fem(!) sekunder før sluttsignalet gikk. Men Vålerengen hadde vist Gamlebyen at de virkelig var til å regne med denne sesongen.

I sluttspillet, også kalt mesterskapsserien, spilte de fire beste lagene fra grunnserien doble kamper mot hverandre. Vålerengen kjørte hardt på og banket Tigrene 7-2 og 6-4, Skeid fikk stryk med sifrene 6-4 og 7-1, og Gamlebyen ble filleristet med 6-1. Før den siste og avgjørende kampen mot G.I.F. så lå alt til rette for at Vålerengen skulle bli Norgesmestere. VIF ville greie seg med alt annet enn tap med syv mål.

Den 4.mars 1960 ønsket daværende speaker på Jordal Amfi, Rolf Kirkvaag Sr, velkommen til «finalekamp» mellom Vålerengen og Gamlebyen i mesterskapsserien. Vålerengen entret isen proppfulle av selvtillit og klare for å vinne sitt første Norgesmesterskap foran de 4000 tilskuerne som hadde møtt opp.. I spillerboksen sto treneren Trygve «Tyten» Iversen og den lille maskotten Rune Spaberg Antonsen og motiverte spillerne spillerne underveis i kampen. Vålerengen anført av en meget god Einar Bruno Larsen gikk til første pause med 2-0 ledelse. Scoringene kom av nettopp Bruno og den robuste backen Tor «Jern-Gustav» Gundersen. Etter at andre periode var ferdigspilt var det ingen tvil, VIF ledet 5-1. Scoringene i andreperioden ble satt at Terje «Henger`n» Hellerud, Jan Roar Thoresen og kampens store spiller Einar Bruno Larsen. Bruno Larsen satte også in VIFs sjette mål i siste periode. Gamlebyen var beseiret. Vålerengen var Norgesmestere for første gang.

Norgesmestere for Vålerengen 1960: Einar Rath, Tor Gundersen, Bjørn Halmrast, Sverre Gundersen, Arild Olsen, Jack Trøften, Bjørn Johansen, Einar Bruno Larsen, Leif Eriksen, Jan Roar Thoresen, Terje Hellerud, Asbjørn Sørensen, Bjørn Olsen, Knut Stenberg og Roger Christensen.

*Backbrødrene Tor og Sverre Gundersen spilte samtlige minutter for Vålerengen i finalekampen mot Gamlebyen.

**Vålerengens maskot i mesterskapsserien i 1960, Rune Spaberg Antonsen, er bestefar til dagens iskrigere Colin og Calle Spaberg Olsen.