Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr

Seier i årets første hjemmekamp

Referat fra seieren mot Ringerike

Optimismen var stor foran oppgjøret mot Ringerike i Jordal Amfi. Vålerenga hadde ikke sluppi inn mål uten at de var i undertall siden fjoråret og sjøl om de kom fra et surt tap i Sparta Amfi, var det stor tro på egne ferdigheter og tre poeng mot serieåtteren. Svein-Petter Falk-Larssen fikk sin første hjemmekamp på Jordal Amfi etter debuten tirsdag og dessuten fikk David Booth debuten og så ut som en million på oppvarminga der han støtt og stadig limte pucken i krysset.

Men når alt ser som lysest ut så viser det seg at det ikke bare er cup som er cup og stafett som er stafett. Jaggu meg er det sånn at Vålerenga også er Vålerenga. Etter å ha starta med tredjerekka, som satte press på Ringerike sporenstreks, kom andrerekka til og slapp Ringerike i angrep og at noen ikke hadde våkna helt ennå blei klart. Lenge før noen i hallen kjente den første eimen av svettelukt var Ringerikes Brett Perlini naken i slottet og plutselig var det han som limte pucken i krysset bak Tobias Breivold. Den verst tenkelige starten på kampen. 0 – 1 etter bare 59 sekunder. Skulle virkelig det forsmedelige tapet på Ringerike sist ikke hevnes i Katedralen?

Det tok drøyt åtte minutter før Vålerenga fikk den første store muligheten og det var et skudd fra Tommi Taimi på vidåpent mål. Dessverre traff ikke Taimi helt reint og pucken brukte akkurat såpass lang tid fram til målgården at Mattias Pettersson rakk å få ut skinnet. Sammen med en styring rett utafor av Filip Lalande, på et knallhardt skudd fra Kalle Ekelund, minuttet seinere var hele den offensive beholdninga Vålerenga hadde i løpet av den første halve perioden.

Det var Vålerenga som måtte ut å snu trenden, men tolv minutter ut i perioden blei det undertallspill etter at dommerne mente Magnus Brekke Henriksen holdt en smule for mye. Ringerike viste seg like talentløse i overtall som Vålerenga var sterke i undertall, og pressa i egen sone av Colin Spaberg Olsen måtte Kenneth Pappalardo ty til ulovlig holding av kølle. Etter 45 sekunder av fire mot fire fikk Vålerenga et knapt minutt i overtall før pucken lå i nettmaskene bak et utspilt Ringerike og en svimmel Pettersson. Etter to gode forsøk fra Kalle Ekelund, via Tobias Lindström og over til Booth, viste det seg at alle gode ting fortsatt er tre og sistnevnte satte standarden i det som mer eller mindre blei tom kasse.

Oppildna av suksessen med å finte ut Ringerike med å ta utvisninger, dro Villiam Strøm sporenstreks på seg en tominutter for høy kølle. Det fungerte nesten igjen. I det Strøm kom ut av fryseboksen vant han pucken på blålinja og Vålerenga fikk en styring fra Lindström bare centimeter utafor stolpa etter skudd fra Taimi. I det tida var på vei til å gå ut fyra Gabriel Koch av fra blålinja og pucken blei styrt opp i nettet av Axel Sundberg, men det var det ingen i sekretariatet som juksa med uret og Hese-Fredrik ula tiendelet før pucken føyk inn i nettmaskene. Dermed sto det uavgjort 1-1 etter første periode.

I midtperioden bestemte Ringerike seg for å bruke det første drøye minuttet på å varme opp Breivold. Vålerenga fortsatte med sin taktikk om å ta utvisninger, denne gang på grunn av manglende mattekunnskaper. Det var Lalande som sona denne. Vålerenga fikk trøkk rett etter at tominutteren var sona, men etter hvert kom panterne tilbake og fikk et press mot Vålerengas mål rett før. Det var da Thomas Olsen bestemte seg for å ta ei finte igjen og vippa pucken over vantet.

Det blei ikke mål av den finta heller, men med fire minutter igjen til rasten var Pettersson kjepphøy i eget rundvant og sendte den rett i hånda til Olsen. Han fant Lindström som serverte Sundberg som klinka pucken opp i tverrliggeren og ned i målgården så Lindström enkelt kunne sette den i tom kasse på tida 35:59. Vålerenga var i føringa, men Ekelund valgte Olsens vei til fryseboksen og vippa pucken over vantet. Perlini fant krysset for andre gang i kampen og dermed var laga like langt igjen i det Hese-Fredrik ulte for andre gang.

Booth fikk seg en smell og kom ikke ut på isen etter den andre hvilen, men at Ringerike ser opp til Vålerenga er klart og halvannet minutt ut i tredje periode viste det seg at de hadde henta Vålerengas regnskapsfører – han med pølsepapiret – men med klare svakheter i tellekunnskapene. Vålerenga viste seg som det overtallslaget vi ikke har sett før i sesongen og brukte 72 sekunder på å fikse ny ledelse. Stefan Espeland fant Lindström som sendte pucken på køllebladet til Mathis Olimb. Derfra gikk pucken i en vakker bue over Pettersson. Tida for scoringa var 42:48.

Tre minutter seinere spilte Taimi fram Falk-Larssen og Spaberg Olsen aleine med Pettersson, men Falk-Larssen venta litt for lenge før han slo pasninga og vinkelen Spaberg Olsen fikk blei for liten. Like etterpå var det Olsen og Lindström som kom aleine med Pettersson. Pucken gikk fram og tilbake, men igjen kom Vålerenga litt for nære keeper på den siste pasninga som Pettersson brøyt. Dermed fortsatte nerven i kampen inn i de siste ti minuttene av tredje periode.

Vålerenga kneppa opp et hakk og produserte flere gode sjanser, men klarte ikke å avgjøre og da Espeland dro fram utvisningsfinta med bare fem minutter igjen på uret, steg pulsen kraftig hos de fremmøtte og 62 sekunder seinere hadde Perlini scora hattrick. Utvisningsfinta viste seg like dårlig som sist mot Sparta og gutta måtte ut i spilleforlengelse. Der blei Røymark matchvinner assistert av Taimi og Olsen på tida 63:27 og Vålerenga fikk i hvert fall med seg to poeng og henger fortsatt godt med i kampen om medaljene.

Pontus Finstad blei kåra til Vålerengas beste spiller.

Seiersintervju med kaptein Tobias Lindström

Få med deg det siste om laget og kampene ved å motta vårt nyhetsbrev, REGISTRER DEG HER