Borte
Storhamar
STO

-Vi har lært noe nå

Fredrik Andersson var fornøyd med mye av det som ble prestert i den første finalen. I kveld skal Vålerenga slå tilbake i Jordal Amfi.

Oslo Øst er på kokepunktet før kveldens andre finale i årets NM-sluttspill, og enkle beregninger viser at Jordal Amfi kunne vært solgt ut ca syv ganger pr finalekamp.

Første finale mandag endte med nederlag for «Oslos Stolthet», der små marginer skapte stor differanse i målprotokollen.

SE HØYDEPUNKTENE HER!

I kveld er det en topp motivert gjeng med Iskrigere som ønsker å slå tilbake - foran et rekordstort hjemmepublikum som vil skape tidenes beste ramme rundt en norsk hockeykamp.

-Det prates om det fantastiske trykket som er i hele Oslo i garderoben hele tiden. Trykket fra tribunen gir oss en enorm energi, og de som lager liv på tribunen betyr enormt mye for oss. Det var fantastisk med så mange på tribunen, og gutta gleder seg til å spille foran hele svingen på Jordal i kveld, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Vålerenga åpnet meget bra, og kunne fint ha ledet etter første bytt. I stedet fikk håpet en knekk da Storhamar gikk fra 3-1 til 4-1 like før siste pause.

-Vi er aldri fornøyd når vi ikke vinner en hockeykamp, men det er flere gode prestasjoner i denne kampen. Vi åpner kampen akkurat slik vi ønsker, og er fornøyd med den første perioden. I andre periode får vi uttelling tidlig, og dermed også masse energi, men drar på oss unødige utvisninger og får to mål i mot som tar piffen fra oss, sier Andersson.

Foran kveldens batalje er oppskriften på seier enkel - i teorien. Kampen forventes å bli hard.

-Det blir en tettere kamp med flere nærkamper og fysisk spill ettersom det er en mindre bane vi skal spille på. Vi må være sterke i nærkampspillet, spesielt foran begge målene. Forrige kamp løsnet vi også alt for få skudd, så det gjelder å bli rettere i angrepsspillet og få puckene på mål, enkelt og greit, sier Andersson.

Uavhentede billetter til kveldens kamp selges i billettluka på Jordal fra kl 18:00 i dag.

Kampen vises på TV 2 Sport 2 og TV2 Play.