Uncategorized

– Det finnes ting som er mye viktigere enn hockey

Vålerenga Ishockey går en spennende tid i møte. En tid der det gjøres en rekke tiltak for å igjen bli Norges beste ishockeyklubb, både på og av isen. Det fokuseres blant annet på å ta et større samfunnsansvar, bidra i nærmiljø og være gode forbilder.

– Vi i Vålerenga Ishockey er opptatte av samfunnsansvar. Det er noe vi skal jobbe mye med fremover. Vålerenga skal å ha en tydelig stemme og skape positive opplevelser av og på isen. Vi skal hjelpe til der vi kan, sier markedsansvarlig, Glenn Jensen.

Nå har Vålerenga inngått et samarbeid med Kreftforeningen. I den forbindelse reiste Martin Laumann Ylven, Tobias Lindström og Jonas Oppøyen ut til Lågøya i Oslofjorden, og besøkte Kreftforeningens sommerleir for ungdom.

– Vi inngikk nylig et samarbeid med Kreftforeningen, og ble invitert til Lågøya med én gang. Det takket vi umiddelbart ja til. Der får ungdommene muligheten til å koble av fra hverdagen med aktiviteter ute på øya.

– Det var helt topp. Fantatisk vær, kjempeopplegg og mange aktiviteter. For ungdommene er dette et kjempebra tilbud. Det å få tankene litt bort fra hverdagen og ikke tenke på alt det negative, men få være ute og ha det gøy er viktig, sier Vålerenga-spiller, Martin Laumann Ylven.

For spillerne, som alltid har hatt hockeyen til å holde dem i aktivitet, vet hvor mye det har betydd for dem selv, spesielt når de har støtt på ting i livet som har vært tung og vanskelig. Å få muligheten til å være med gi andre gode opplevelser gjennom aktiviteter, er noe Vålerenga setter svært høyt.

– Det finnes ting som er mye viktigere enn hockey, sier Glenn Jensen. 

Kreftforeningens leir på Lågøya er for ungdommer i alderen 14 til 18 år som har noen i familien med kreft, eller som har mistet et familiemedlem. Leieren arrangeres i samarbeid med Kreftforeningen og Circle K. I år var femte gang leieren ble arrangert. Vålerengas iskrigere besøkte øya, snakket med ungdommen og deltok i ulike aktiviteter.

Oppøyen spilte en runde kubb med ungdommene.

– Jeg skulle gjerne vært der mye lenger, hadde det kjempekult. Vant trampolinekonkurransen og greier. Ungdommene var flinke, hadde mange gode triks på lur, men jeg var litt bedre, sier Jonas Oppøyen.

Besøket på Lågøya ga Vålerenga en mulighet til å bli kjent med et av tilbudene Kreftforeningen gir. De fikk også se litt av hvordan den nye samarbeidspartneren jobber, noe som betyr mye for gutta selv. For ungdommene var det morsomt å få et overraskende besøk av Iskrigerne, men det var minst like gøy for dem å møte ungdommen.

– Det er bra at vi kan bidra til gode opplevelser, det er gode opplevelser for oss også. Er like fint for oss å møte dem som motsatt. Det koster absolutt ingenting og det gir så mye tilbake, sier Tobias Lindström. 

En av de på Lågøya som ble ekstra glad for besøket fra Vålerenga, var førstgangslederen, Elise Anfinrud. Som en skikkelig Iskriger-fan, innrømmer 20-åringen at hun ble litt starstruck da spillerne ankom øya.

Anfinrud var med som leder for første gang, men har vært deltaker på leieren to ganger tidligere. Oppholdene på Lågøya gav henne så mye, at hun meldte seg som frivillig i Kreftforeningen. Da Anfinrud fikk høre om det nylig inngåtte samarbeidet mellom Kreftforeningen og Vålerenga, ble hun kjempeglad.

– Slike samarbeid betyr alt for Kreftforeningen. Inntekter fra frivillige bidrag, donasjoner og innsamlinger er hva foreningen drives av. At Vålerenga Ishockey bidrar, betyr mye. De har et kjent navn og kan nå ut til mange. Det er kjempebra, sier Anfinrud.

I tillegg til å være med på Lågøya, stiller hun opp på Treffpunkt to ganger i måneden. Treffpunkt arrangeres av Kreftforeningen og gir barn og unge i alderen seks til 16 år muligheten til å møte andre i samme situasjon.

For tiden finnes er det ikke et eget Treffpunkt-tilbud i Oslo, men osloboere kan delta på Treffpunkt i Sandvika.

Både tilbudet på Lågøya og Treffpunkt drives av frivillighet. For en organisasjon som drives av frivillighet er bidrag og støtte svært viktig for å blant annet kunne opprettholde tilbudene til barn og unge. 

I løpet av den kommende sesongen, kommer Vålerenga til å sette fokus på Kreftforeningen. Det er blant annet planlagt å arrangere en “bamsekamp”, der bamser selges til inntekt for barneavdelingen på Radiumhospitalet. Bamsene blir kastet ut på isen, og også de blir gitt videre til barna.

Glenn Jensen, Martin Laumann Ylven, Tobias Lindström og Jonas Oppøyen hadde et fint opphold på Lågøya.

 

Share