Uncategorized

Nå skal han jakte sitt første NM-gull på seniornivå

Mats Trygg har skrevet under på en toårskontrakt med Vålerenga. Til tross for sin lange hockeykarriere, har han aldri kunnet titulere seg som norgesmester. Han har heller aldri spilt for Vålerenga tidligere.

– Jeg har aldri spilt for Vålerenga før, men har røtter som har spilt der. Det tok litt tid, men nå kom den, sier Trygg, som referer til sin lillebror og tidligere Vålerenga-spiller, Mathias Trygg.

Trygg var også i kontakt med moderklubben Manglerud Star, men valgte Vålerenga. Han forteller at til tross for sine 42 år, er han fremdeles ambisiøs og ønsker å gjøre det best mulig på høyeste nivå i landet. Han har oppnådd mye, både med landslaget og i utlandet, men i Norge har han fremdeles ikke fått smake på den gjeveste tittelen.

– Merker det selv, jo eldre man blir jo viktigere blir laget. Mange unge drømmer om å kunne spille hockey som en jobb, og da blir fokuset litt annerledes. Jeg er ferdig med mine drømmer om utlandet, nå er det laget. Jeg drømmer om NM-gullet mitt. Har vunnet for juniorer, men aldri på seniornivå.

42-åringen har en lang og imponerede fartstid som hockeyspiller. Han har spilt 14 VM og to OL med flagget på brystet, og har mottatt Gullpucken to ganger. Etter å ha spilt flere sesonger i Sverige og Tyskland, vendte han tilbake til Norge og spilte for Lørenskog frem til i fjor. Nå er han tilbake i hovedstaden, og klar for å gå en ny tid i møte med Vålerenga.

– Hadde ikke en tipp-topp sesong i Lørenskog i fjor. Jeg elsker fremdeles hockey, men merket at jeg trengte litt ny maotiasvjon. Det er mye spennende på gang i Vålerenga, som jeg vil være med på.

Spennende tid
Trygg forteller at han har vært i god dialog med Vålerenga, og er veldig positiv til planene som legges for fremtiden.

– Det blir stas med ny hall, noe som virker å bli en ny start for klubben. En ny giv og motivasjon for å satse fremover. Fikk med meg at det var mange gode prosjekter på gang.

Akkurat som Vålerenga, synes Trygg også det er viktig å bruke posisjonen klubben har til noe positivt for samfunnet.

– Har fått innblikk og informasjon i noe av det som foregår, og det ser kjempebra ut. Blant annet arbeidet med å gå inn i skolene. Vålerenga planlegger å gå med lokalsamfunnet, gjøre en innsats for folk og skape gode verdier. Noe som også vil trekke folk inn i hallen. Å skape noe sammen er viktig, og det er både gøy og viktig å være med på. Det er flinke folk som jobber i klubben og fremtiden ser lys ut.

Også arbeidet som gjøres og retningen klubben har tatt med tanke på det sportslige, har Mats Trygg mye positivt å si om.

– Ting er lagt til rette veldig bra. Med trening på dagtid, Roy Johansen som hovedtrener, Espen “Shampo” Knutsen som sportssjef og Jon Aase som fys-trener. Alt ligger til rette. Det er en klubb i utvikling. Med tanke på arenaen som forhåpentligvis snart står klar, er klubben klar for å vokse og ta steget videre. Kunne ikke vært bedre, spesielt for unge spillere som ønsker å utvikle seg.

Det er ikke til å legge skjul på at Vålerenga ønsker igjen å være på topp. Bli det ledende laget i norsk hockey både på og av isen, og hente inn flere titler og bøtter. Og akkurat en bøtte er det Trygg selv mangler.

– Vålerenga er en klubb med enorme tradisjoner, og har vært savnet helt i toppen de siste årene. Stallen i år har tatt et stort steg i riktig retning. Det er et bra lag, men det er litt tidlig å si om vi kan bli en NM-finalist.

“Papparolle”
Mats Trygg kommer inn i troppen som eldstemann, men det gjør ham ingenting. Det er er posisjon han er vant til å ha.

– Ser bare det som positivt. Er vant til å ha den posisjonen. Har hatt mange fine år som “pappa” i Lørenskog. Å spille med mange unge gutter er inspirerende og det holder meg ung. Det er spennende å følge med på deres utvikling, og forhåpentligvis kan jeg hjelpe dem å utvikles også. Jeg trives i miljøet og å jobbe med unge og ambisiøse spillere. Har selv hatt en lang karriere i gode ligaer og spilt viktige kamper, og har mye erfaring å bidra med.

Foruten erfaringen, har Trygg mer å bidra med på isen. Selv om han har bikket 42 år, er han i god form og sikter alltid mot å bli bedre. Han elsker hockey, elsker å spille hockey og det har han planer om å gjøre en stund til.

– Føler jeg er en allround spiller, med bra ferdigheter. Er fortsatt kvikk og god på skøyter. Har et godt overblikk og en god forståelse for hockey, den mister man aldri. Jeg har alltid trent bra, er lett-trent og har gode gener. Fysikken er fremdeles en av mine styrker. Til tross for at jeg har blitt “gammel” har jeg klart å beholde fysikken. Føler jeg er der jeg alltid har vært, og har klart å utvikle meg sammen med hockeyen.

Trygg har aldri slått seg til ro med hockeyen, men alltid hatt et ønske om å bli bedre. Han blir aldri helt fornøyd.

– Jeg er glad i å utfordre meg selv og måle krefter mot de som kommer. Det gir meg mer motivasjon. Kort oppsummert er jeg en spiller med mye erfaring som kan bidra i begge ender. Det viktigste er laget, og å bidra til at laget vinner.

 

Vi ønsker Mats Trygg velkommen til Vålerenga.

 

Share