Uncategorized

– Det var Vålerenga som var førstevalget, og jeg er veldig glad for at det gikk i boks.

Landslagsbacken Villiam Strøm har signert for Vålerenga Hockey. Han er fast bestemt på å være med på å ta laget fra Oslo øst tilbake til toppen i Norsk hockey, men først skal han bli pappa.

– Det er artig å få sin førstefødte her i Oslo, at jeg spiller i Vålerenga og at han får bli med på det synes jeg er kult, sier Strøm som blir pappa for første gang rundt samme tid som landslagskollega og lagkamerat, Tobias Lindström.

Strøm kommer opprinnelig fra Trondheim, men har vært mer i hovedstaden enn hjembyen de siste årene. Med sitt første barn, en liten gutt, på vei, var det liten tvil for 27-åringen om hvilken klubb han ønsket å spille for fremover.

– Vi slet litt i Stavanger i fjor, det var en tøff sesong der. Jeg er egentlig glad jeg fikk avsluttet sesongen med et VM, og jeg er glad for at jeg kan komme, får nesten si, hjem til Oslo. Det er her jeg har vært de siste fem årene og har kjæresten min her. Vålerenga var førstevalget, og jeg er veldig glad for at jeg er på plass her.

Veien tilbake
Akkurat som Strøm selv, går klubben en ny tid i møte. Med nye Jordal Amfi får osloklubben en topp moderne ishall med 5 500 sitteplasser, og det jobbes knallhardt i klubben slik at man igjen skal bli Norges største og viktigste hockeyklubb, både på og utenfor isen. Det er også en stor del av grunnen til at Strøm ønsket å spille for Vålerenga.

I likhet med flere har han fått med seg at Vålerenga er på god vei mot noe nytt og spennende, og det var også noe av det første Strøm fikk et innblikk i da han kom til klubben. I Vålerenga kaller vi det “veien tilbake”.

– Vålerenga har jo et stort navn i Norge og så klart i Oslo. Vi skal i større grad vise at vi er her for nærsamfunnet og hele Oslo egentlig, være med å ta ansvar og være gode forbilder.

Norges beste sportslige tilbud
I tillegg har Vålerenga Hockey kanskje det beste sportslige tilbudet i Norge akkurat nå, med et mål om å hente inn bøtter og seriemesterskap igjen i nær fremtid, og  trenerteamet jobber med å bygge et vinnerteam.

– Villiam er en spiller som vil styrke laget defensivt, en stor og sterk back, som er en bra forsterkning for laget. Han var ledig på markedet og viste stor interesse for Vålerenga, han ville veldig til klubben, og det er bra for oss, sier hovedtrener, Roy Johansen.

Selv beskriver Strøm seg som en hardtspillende back, som spiller enkelt.

– Jeg liker å være litt røff. Kan brukes til det meste egentlig, humørspreder i garderoben. Jeg gleder meg til å komme i gang.

Han liker å tenke at han er en spiller man helst vil ha på laget, og som ikke er like behagelig å møte. En spiller som liker å være der det skjer og kan være litt stor i kjeften. Med sine 191 centimeter og bortimot 100 kilo, ønsker han å være med å bidra til at Vålerenga skal få enda flere bøtter i skapet i tiden som kommer.

– Ja, helt klart. Jobben har allerede starta og vi er godt i gang med sommertreningen, og lagbygging frem mot den nye arenaen. Og dette blir jo så klart en veldig viktig sesong inn mot det. Det nytter ikke å hvile på at vi skal ha en ny arena. Nå er vi nødt til å ta tak fra start her og vise at vi skal være medi kampen om bøtta. Kanskje allerede i år eller neste år.

Strøm har skrevet en ettårskontrakt med klubben og gleder seg nå til sin første sesongen i Vålerenga, og ikke minst til å reise til Stavanger og ta poeng mot gamle lagkamerater. Han blir å se på isen med nummer 73 på ryggen.

Vi ønsker Villiam Strøm velkommen til Vålerenga.

Share