Uncategorized

Legger skøytene på hylla til fordel for studier

Foto: Jarl-Erik Sandberg

 24-åringen har kommet inn på medisinstudier fra høsten av, og velger derfor å avslutte hockeykarrieren.

– Avgjørelsen var egentlig ganske grei. Har hatt en del hjernerystelser osv.,  så skjønte at man må fokusere på livet etter hockey også. Det er alltid tøft å slutte med noe man er så veldig glad i, men utdanning er viktigere for meg, sier Tallak Lyngset.

Tallak kom til Vålerenga i 2011/2012-sesongen, og bortsett fra én sesong i USA, har han vært i klubben siden det. Fra han kom inn som u19-spiller og frem til i dag, har han blitt en populær figur for klubben både på og av isen. Han legger ikke skjul på at han kommer til å savne hockeyen og Vålerenga.

– Jeg kommer til å savne gutta aller mest, garderoben og det utenomsportslige. Kommer til å savne å spille foran fansen og det å vinner kamper.

Hvordan vil du oppsummere hockeykarrieren og tiden i Vålerenga?

– Karrieren min er egentlig nokså enkel. Er fornøyd med den tiden jeg har hatt i Vålerenga, rollen jeg har fått og det jeg har levert.

Nå skal han altså flytte fokuset over på studier og en karriere utenfor isen når han starter studiene i Szeged i Ungarn.

– Vi vil takke Tallak for en lang og fin tid sammen i Vålerenga. Han er en fin gutt med et stort hjerte, som vi vil savne i tiden fremover. Vi ønsker ham lykke til med studiene, og håper at han titter innom når han er på hjemmebesøk i Oslo, sier sportslig leder, Espen Shampo Knutsen.

Hvem vet, kanskje vi får se Tallak Lyngset på benken igjen i fremtiden som en del av det medisinske teamet?

 

Populær Iskriger: Tallak signerer drakt under “Møt dine helter”

 

Share